Basketbolda gurur gecesi

Güncelleme Tarihi:

Basketbolda gurur gecesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2022 15:45

Türk Telekom erkek takımı 7Days Eurocup üçüncü maçında İsrail ekibi Hapoel Tel Aviv’i 89-77 mağlup ederek, gruptaki ikinci galibiyetini aldı. OGM Ormanspor kadın takımı da Romanya’daki maçta UAV Arad karşısında 68-64 kazandı. 

Haberin Devamı

Basketbolda ligin yanı sıra Avrupa kulvarında da mücadele sürerken, grup maçları oynayan iki başkent takımı, rakiplerini yendi. Türk Telekom erkek takımı, ULEB 7Days Eurocup B Grubu üçüncü maçında, İsrail ekibi Hapoel Tel Aviv’i 89-77 mağlup ederek, gruptaki ikinci galibiyetini aldı. Avrupa Kupası D Grubu’nda yer alan OGM Ormanspor kadın takımı da ilk haftada, Romanya’daki maçta UAV Arad karşısında 68-64 kazandı. Yeni sezona, yenilenen teknik ekibi ve oyuncu kadrosu ile başlayan Türk Telekom, mücadele ettiği iki kulvarda da çıkışını sürdürdü. Türkiye Basketbol Süper Ligi’nde son iki maçını (Bahçeşehir Koleji ve Büyükcekmece Basketbol) kazanan ve 5. sıraya yükselen mavi-beyazlılar, yenilgi ile başladığı Avrupa Kupası serüveninde üst üste ikinci galibiyetini aldı. Geçen hafta deplasmanda Almanya temsilcisi Veolia Towers Hamburg’u 88-83 mağlup eden Türk Telekom, üçüncü hafta karşılaşmasında İsrail ekibi Hapoel Tel Aviv’e 89-77’lik skorla şans tanımadı.

Haberin Devamı

ÜSTÜNLÜĞÜ MAÇ BOYUNCA ELİNDEN BIRAKMADI

Türk Telekom, 7Days Eurocup’taki üçüncü maçına iyi başlayamazken, rakibin hücum etkinliğine ilk bölümde çare üretemedi ve 5 dakikayı 15-7 geride geçti. İlk çeyreğin ortasında toparlanan ve savunmada daha agresif oynayan Türk Telekom önce farkı kapattı, ardından da Tony Taylor, Erkan Yılmaz ve Nate Sestina’nın basketleriyle öne geçip birinci periyodu 24-21 önde bitirdi.İkinci çeyrek ile birlikte oyuna ağırlığını koyan, hem savunma hem de hücumda rakibine üstünlük kuran mavi-beyazlılar, farkı açmaya başladı. Devrenin sonuna doğru temposunu yükselten Türk Telekom, soyunma odasına 55-40 önde gitti.İkinci yarının başında, rakibinin top kayıplarını iyi değerlendiren mavi-beyazlı ekip, Berk Demir ve Rıdvan Öncel’in sayıları ile skor üstünlüğünü farklı şekilde sürdürdü. Üçüncü çeyrek sonunda, skor 73-56 ev sahibi ekip lehine geçildi.Son bölümde, rakibin çabası farkı azaltmaya çok fazla yeterli olmadı. Savunmada ve hücumda kontrolü elinde tutan Türk Telekom, maçtan 12 sayı farkla 89-77 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

ÜÇ SAYILIK ATIŞLARDA YÜZDE 43 İLE OYNADI

Ribaunt ve asist ortalamalarında, rakibinin küçük farkla gerisinde kalan Türk Telekom, diğer istatistiklerde öne geçti. Üç sayılık atışlarda yüzde 43.3 ile oynayan mavi-beyazlılar, yüzde 63.9 iki sayı ve yüzde 80 serbest atış oranlarıyla maçı tamamladı.Mavi-beyazlılarda; Jerian Grant 12 sayı ve 10 asist ile double double yaparken, 6 oyuncu çift hanelere ulaştı. Bouteille 18, Jones 13, Erkan Yılmaz 12, Sestina ve Rıdvan Yılmaz 11’er sayı ile oynadı.
Türk Telekom bu sonuçla, 7Days Eurocup’ta çıktığı üçüncü maçında ikinci galibiyetini elde ederken, İsrail temsilcisine ise ilk mağlubiyetini tattırdı.

Basketbolda gurur gecesi

Haberin Devamı

YEŞİL-BEYAZLILAR FİNAL ÇEYREĞİNDE ZORLANDI

Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası 2022-2023 normal sezonu D Grubu ilk haftasında OGM Ormanspor, Romanya’da FCC UAV Arad takımına konuk oldu. Başkent ekibi, son çeyreğinde zorlandığı maçta rakibini 68-64 mağlup etti. Victoria Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye çok iyi başlayan başkent temsilcisi, ilk devreyi 37-22 üstünlükle kapattı. İkinci yarıda aradaki skor farkını büyüten OGM Ormanspor, üçüncü periyodu da 56-35 üstünlükle tamamladı. Final çeyreğinde, sayı üretmekte zorlanan ve savunmada rakibin etkinliğine çözüm bulamayan yeşil-beyazlılar, farkın erimesine engel olamadı. Başkent ekibi, bu bölümde sadece 12 sayı ile oynarken, potasında 29 sayı gördü ve mücadeleden 68-64 galip ayrıldı. OGM Ormanspor’da; Reshanda Gray, 20 sayı ve 15 ribauntla “double-double” yaparken takımın en skorer oyuncusu oldu.

Haberin Devamı

Basketbolda gurur gecesi

SALONDA BÜYÜK COŞKU

Türk Telekom ile Hapoel Tel Aviv takımları arasında oynanan Avrupa Kupası maçına, başkentli basketbolu sevenler büyük ilgi gösterdi. Maç boyunca mavi-beyazlı oyunculara destek veren taraftarların coşkusu, tribünlerde açılan ay-yıldızlı bayrakla birlikte daha da yükseldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!