Basketbol ‘müptelası’ oğlu için TBMM’de

Güncelleme Tarihi:

Basketbol ‘müptelası’ oğlu için TBMM’de
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2009 00:00

Ankaralı Mehmet Dilbaz, basketbol meraklısı üniversite mezunu işsiz oğlunu, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonuna şikayet etti.

Dilbaz, başvurusunda, oğlunun KPSS sınavlarına hazırlanmak yerine, bir tv kanalından basketbol maçlarını seyretmesini ve basketbol kıyafetiyle dolaşmasını da eleştirerek, oğlunun basketbol sevgisini, ‘müptela’ olarak niteledi.

Mehmet Dilbaz, Komisyona verdiği dilekçesi şöyle:

“Kendisi TV kanallarında geceleri yayımlanan yabacı NBA ve yerli basketbol maçlarını 10 yıldır fasılasız takip eden bir müpteladır.

Şu anda 2’nci kez KPSS kurslarına gidiyor, ancak hiçbir alan kitabını veya sair yardımcı eser açıp okumuyor. Bahse konu zenci ağırlıklı sporcular gibi giyinerek sahaya çıkıyor ve evde de öyle bulunuyor.
Geceleri uyanık, gündüzleri de uyku ile dolduran evladımı maalesef değiştiremiyorum.
Siz yetki kademeleri ve RTÜK’e teklifim şu olur ki tıpkı sigara paketlerinde ‘sağlığa zararlı’ yazdığı gibi ‘öğrenci ve çalışanlar, kendinize zaman ayırınız’ şeklinde sık sık bir alt yazı ile böylesi tutkunları ikaz etmenizdir. Aynı uyarı internet içinde acilen yapılmalıdır. Gereğini saygılarımla arz ve rica ederim.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!