Başkent'ten

Güncelleme Tarihi:

Başkentten
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2007 00:00

Yürüyüş sonrası köy bazlaması iyi olur

ANKARA Trekking Grubu, bu pazar günü günübirlik doğa yürüyüşünü Ayaş Ortabereket Köyü’ne yapacak. Karlı dere yataği ve gölet çevresindeki doğal manzaralı 10 kilometrelik parkur, hafta içerisinde günlük yürüyüş sporu yapan her yaştan katılımcıya açık. Sonunda köyde bazlama ve yemek yenilecek olan program hakkında ayrıntılı bilgi www.ankaratrekking.com alınabilir.

Park yapmak kadar korumak da önemli

GÖLBAŞI Park ve Bahçeler Müdürlüğü imar planında yeşil alan olarak ayrılmış alanları park haline getirerek halkın hizmetine sunarken, bir taraftan da var olan parkların korunmasını sağlıyor. Belediyeden yapılan açıklamada, ilçe sınırları içinde yaklaşık 210 bin metrekare park alanı olduğu belirtilerek çalışmalırın hızla süreceği belirtildi.

Meslek edinme ve hobi kursları başladı

YETENEKLERİNİ geliştirmek isteyen vatandaşlara yönelik ücretsiz sanat kursları düzenlemeye devam eden Sincan Belediyesi, hazırlıklarını tamamladığı hobi ve meslek kurslarının startını verdi. Ücretsiz meslek edindirme ve hobi kurslarına katılan Sincanlılar, Lale Kültür ve Sanat Merkezi’nde ders başı yaptı. Halk Eğitim Merkezi’nin de katkı sağladığı kurslar arasında, diksiyon, ebru, takı tasarımı, ahşap boyama gibi kurslar bulunuyor.

Yeni yılın ilk sergisi açılıyor

BİLKENT Üniversitesi Kütüphane Sanat Galerisi’nde yeni yılın ilk sergisinde, 24 ayrı sanatçının eserleri sanatseverlerin karşısına bir arada gelecek. Sergide Abidin Dino, Abidin Elderoğlu, Ali Asgar Çakmakcı, Aynur Okay, Burhan Doğancay, Cemal Bingol, Erdal Alantar, Güngor Taner, Habip Aydoğdu, Halil Akdeniz, gibi sanatçılar yer alacak.

Belediye İsveç’e iş gezisi düzenledi

YENİKENT Belediyesi’nin 2006 yılında sunduğu yeşil alan uygulama çalışmalarına dair projesi, Avrupa Birliği Leonardo da Vinci Hareketlilik Ajansı tarafından kabul edildi. İsveç Stockholm Belediyesi’in park ve bahçeler çalışmalarını yerinde incelemek ve bilgi edinmek için yapılan geziye Belediye Başkanı Emin Özer, Hesap İşleri Müdürü, Yazı İşleri Müdürü, Fen İşleri, İmar İşleri Amiri ve Sosyal İşleri sorumlusu da katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!