Başkent'ten

Güncelleme Tarihi:

Başkentten
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2006 00:00

Bakanlıktan ormanlık alan

MAMAK

ÜREĞİL mevkiinde bulunan 47 hektar ormanlık alan, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Mamak Belediyesi arasında imzalanan protokolle "Mamak Kent Ormanı" olarak tahsis edildi. Belediye Başkanı Gazi Şahin, insanların doğayla bütünleşecekleri mekanlar oluşturulması adına Çevre ve Orman Bakanlığı’nın "Kent Ormanları Projesini" hayata geçirdiklerini söyledi. Şahin "Orman Bakanlığı ile imzaladığımız protokolle Üreğil mevkiinde bulunan 47 hektarlık alanı Mamak Kent Ormanı olarak halkımızın hizmetine açmayı planlıyoruz" dedi.

Günde ortalama 15 e-mail alıyor

ÇUBUK

GELİŞEN teknolojiyle birlikte, artık herkes öneri ve şikáyetlerini elektronik postalarla istediği kurumlara, kişilere ulaştırabiliyor. Belediye Başkanı Adem Tuğluca da, kendisine gönderilen elektronik postaları okuyarak, tek tek değerlendiriyor. Günde ortalama 15 mailin geldiğini, bunların teşekkür veya talep içerikli olduğunu belirten Tuğluca, "İletişimin en yüksek düzeyde olduğu çağdayız. Özellikle e-mail, en önemli iletişim kanallarından biri" dedi.

Personele kurum içi eğitim semineri

SİNCAN

SİNCAN Belediyesi, personeline yeni uygulamalarla ilgili seminerler düzenlemeye devam ediyor. Personel Müdürlüğü’nce organize edilen, Kazan ve Yenikent Belediyesi çalışanlarının da katıldığı hizmet içi eğitim semineri, Türkiye Belediyeler Birliği ve Konrad Adenauer Vakfı’nın işbirliğiyle, Lale Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kabahatler Kanunu, İhale Mevzuatı gibi konuların ele alındığı seminerde konuşmacı olarak, Merkez Valisi Mustafa Tamer, İçişleri Bakanlığı Kontrolörü Tahir Tekin katıldı.

Yabancı isimler 13 yıldır yasak

KEÇİÖREN

KEÇİÖREN Belediyesi 1994 yılında alınan Belediye Meclis Kararlarıyla ilçe sınırları içerisindeki sokak ve işyerlerinin isimlerinin Türkçe olması ile ilgili zorunluluğu 13 yıldır sürdürüyor. Belediye Başkanı Turgut Altınok, "Ülkemizdeki kültürel yozlaşma ve yabancı kültürlerin etkisi tehlikeli boyutlara ulaşmış durumdadır. Cadde, sokak ve işyerlerinin tabelalarına baktığımızda bu yozlaşmayı açıkca görmekteyiz. Görüntü maalesef yabancı bir ülkeyi andırmaktadır" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!