Başkentte yaşayan Mucurlular iftarda buluştu

Güncelleme Tarihi:

Başkentte yaşayan Mucurlular iftarda buluştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2016 10:48

Başkentte yaşayan Mucurlular iftarda buluştu

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA)- MERKEZİ Ankara'da bulunan Mucurlular Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeği, Ankara Hakim Evi'nde gerçekleştirildi.

İftar yemeğine Anayasa eski başkanı Mustafa Bumin, eski milletvekillerinden Hacı Turan, Metin Çobanoğlu ve Cafer Güneş, Kırşehirliler Vakfı Genel Başkanı Bekir Onan, Kırşehirliler Derneği Genel Başkanı Lokman Yıldırım, Seyfe Gölü Koruma Derneği Başkanı Mustafa Yavuz ve çok sayıda vakıf ve dernek yönetim kurulu üyeleri yanı sıra sivil toplum kuruluşu başkan ve üyeleri katılım sağladı. Organizatörlüğünü Murat Köksal'ın yaptığı iftar buluşmasında, ney sanatçısı Murat Yeraltı ile ses sanatçısı Banu Ertürk ilahiler okuyarak davetlilere mistik hava yaşattılar.

Mucurlular Derneği Başkanı İzzet Güner, geleneksel iftar yemeğinde Ankara'da yaşayan Mucurlularla bir kez daha bir araya gelmenin sevincini yaşadıklarını belirtti. Güner, "Ne mutlu ki birlik ve beraber olmanın en güzel örneğini burada yaşamaktayız. Bu birlikteliğimizin daim olmasını istiyorum. Yaşadığımız Ankara şirin şehrimiz Kırşehir'imize ve Mucurumuza çok uzak olmasa da gurbet gurbettir. Ankara'da birlik içinde olmak, yardımlaşmak ve kaynaşmak çekilen hasreti bir araya gelerek hafifletiyoruz. Bunun son örneğini Kırşehirliler Vakfı'nın düzenlediği 'Türkmen Etkinlikleri'nin Kırşehir'de ve Mersin'de başarı ile gerçekleştirilmesi ve büyük beğeni kazanması. Yine Mucur ilçesine bağlı Dalakçı, İnaç ve Seyfe köyü etkinliklerini destekleyerek bir araya geldik ve sorunlarımızı, sıkıntılarımızı duyurmaya çalıştık. Mucur ilçesi ve köylerinin yapacağı etkinliklerinde hep yanlarında olacağız ve desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bu nedenle derneğimize sahip çıkalım ve sorunları hep birlikte aşalım. Sözde değil, özde Mucurlu olalım. Allah birlikteliğimi ve beraberliğimizi bozmasın. Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim" dedi.

Mucurluların iftar yemeği sonrasında Mucurlu ses sanatçısı Banu Ertürk'ün Kırşehir yöresine ait söylediği türkülerle davetlilere duygu dolu dakikalar yaşattı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!