Başkent’te sahne haftası

Güncelleme Tarihi:

Başkent’te sahne haftası
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2016 17:16

Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından 27 Mart'ta "Sarıkamış Destanı-Doksanbin Kar Tanesi" konseri verilecek. Güner Erkan Birkan ile Ergin Özkazan’ın şefliğindeki konser, 27 Mart’ta Opera Sahnesi’nde beğeniye sunulacak.

Haberin Devamı

Özcan Özer'in yazdığı, Hakan Çimenser'in yönettiği "Son Tango" oyunu, bugün, 26 ve 27 Mart'ta Akün Sahnesi’nde oynanacak. Oyunda, Arjantin'de yaşanan cunta ve baskı döneminde birbirine aşık olan Pedro ve Maria'nın hayata tutunma hikayesi, dans eşliğinde anlatılıyor.

NEHİR VE ALBAY’IN KARISI

Gülşen Karakadıoğlu'nun yazdığı, Vacide Öksüzcü'nün yönettiği "Nehir", bugün Altındağ Tiyatrosu’nda sahneye konulacak. 12 Eylül 1980 darbesinin toplumda yarattığı psikolojik durumun iki kadının hikayesi üzerinden anlatıldığı eserde, karakterlere İclal Seper ile Özlem Gür hayat veriyor. Hristo Boytchev'in yazdığı, Hüseyin Mevsim'in çevirdiği, Hakkı Kuş'un yönettiği "Albay'ın Karısı" oyununun, prömiyeri de 29 Mart'ta Altındağ Tiyatrosu’nda yapılacak. Oyunda, savaş ortamında bir bölge hastanesinin 6. koğuşunda sıkışıp kalmış, taburcu edilmeyi uman bir grup hastanın belirsiz bekleyişi konu ediliyor. Hayatın acımasız gerçeklerinden kaçıp kendi hayallerine sığınan ama onları bir türlü gerçekleştiremeyen insanların hikayesinin anlatıldığı oyun, trajikomik üslupla beğeniye sunulacak.

Haberin Devamı

FINDIKKIRAN SAHNEDE

Ankara Devlet Opera ve Balesi, "Yevgeni Onyegin" eserini seyirciyle buluşturacak. Rus edebiyatının önemli klasiklerinden Aleksandr Sergeyeviç Puşkin'in "Yevgeni Onyegin" romanından uyarlanan bale, Pyotr İlyiç Çaykovski'nin yazdığı dünyaca ünlü opera müziği eşliğinde izlenecek. Ukraynalı ünlü balet ve koreograf Yaroslav İvanenko'nun yönetmenliğinde sahneye konulan bale, Opera Sahnesi'nde bugün beğeniye sunulacak. Azeri opereti "Anne Ben Evleniyorum" ise 29 Mart'ta Leyla Gencer Sahnesi'nde seyircinin karşısında olacak. Koreografisini Anna Jadwiga Akabalı'nın yaptığı "Fındıkkıran", 30 Mart'ta Opera Sahnesi'nde izlenebilecek. Oyunda, Klara'nın yılbaşı armağanı olarak aldığı "Fındıkkıran" oyuncağıyla ilgili rüyaları konu ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!