Başkent'te engelliler yararına sergi düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Başkentte engelliler yararına sergi düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2018 17:11

Başkent'te engelliler yararına sergi düzenlendi

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA) - ANKARA Bahçelievler Rotary Kulübü ''Rotary Engelsiz Yaşam'' felsefesi ile düzenledikleri ''Bilkent Sanat Festivali'' büyük ilgi görüyor.
Bilkent'te bir alışveriş merkezinde düzenlenen sergide, Ankara Bahçeli Evler Rotary Kulübü Başkanı Eran Sözen açıklamalarda bulundu. Yüzlerce yerli ve yabancı ressamların bağışladıkları eserleri sergilediklerini söyleyen Sözen, ''1985 yılından bu güne kadar sanat ile iç içe geliştirdiğimiz projelerde, sanatçılarımızın bağışladıkları eserleri müzayedelerde satışa sunarak elde ettiğimiz gelirlerle 60 bin çocuğun ''Çocuk Felcine Son'' kampanyaları ile aşılanmalarını sağladık. Yine elde ettiğimiz gelirlerle yüzlerce şehit çocuklarına burs fonu yarattık'' dedi.
‘ESERLERİN GELİRİNİ EĞİTİM GÖREN ENGELLİ ÇOCUKLARIMIZA BAĞIŞLAYACAĞIZ’
Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü olarak geliştirdikleri projelerle dikkat çekmeye dikkat çekmeye çalıştıklarını ifade eden Sözen, şunları söyledi:
''Bu yıl Bilkent'te 2’ncisini gerçekleştirdiğimiz ‘Ankara Bilkent Sanat Festivali Fırçanızla Serebral Palsili Çocuklarımıza Destek Olunuz Projesi' ile yine binlerce destek olmak için yola çıktık. Bu festivalimize Türk sanatçılarımız yanı sıra Rusya, Kuveyt, Bulgaristan, İtalya, Ukrayna, Umman ve Yunanistan'dan katılan sanatçılar da destek oldular. Sanatçılarımızın bağışladıkları eserleri Bilkent Sanat Sokağı Küratörü Rahmi Çöğendez'in yöneteceği müzayede ile satılacak eserlerin gelirlerini Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Sercev Engelsiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim gören spastik çocuklarımıza sağlıkları ile kullanmak üzere 'Stender' denilen cihazları bağışlayacağız.''
Bilkent Sanat Festivali 6 Mayıs 2018 tarihine kadar devam edecek.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!