Başkentliler pedal çevirecek

Güncelleme Tarihi:

Başkentliler pedal çevirecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2018 10:23

Başkent Ankara, ‘Dünya Otomobilsiz Kent Günü’ kapsamında demir atlıların iki etkinliğine ev sahipliği yapacak.

Haberin Devamı

Bu cumartesi 7. Cadde’de pedallar çevrilecek. Pazar günü de ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ Anıtpark’tan başlayacak. EGO Genel Müdürlüğü, sürdürülebilir ulaşım alanında farkındalığı artırmak için Avrupa Hareketlilik Haftası’nda, ‘Otomobilsiz Kent Günü’ sloganıyla bir etkinlik düzenliyor. Avrupa’daki etkinliklere paralel olarak gerçekleşecek etkinlik kapsamında 22 Eylül Cumartesi günü Ankaralılar, Bahçelievler 7. Cadde’de pedallayacak. 10.00-15.00 saatleri arasında gerçekleşecek etkinlik boyunca 7. Cadde araç trafiğine kapalı kalacak.
Hürriyet Ankara’ya etkinlikle ilgili bilgi veren EGO Genel Müdürlüğü yetkilileri, özetle şunları söyledi:

AMAÇ: YAŞAM KALİTESİNİ İYİLEŞTİRMEK

“Avrupa Hareketlilik Haftası, Avrupa Birliği Parlamentosu tarafından 2002 yılından beri yürütülüyor. Temel amaç, halk sağlığı ve yaşam kalitesini iyileştirmek. Bunla beraber toplu ulaşımı rahatlatmak. Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun da yer alacağı bu seneki Avrupa Hareketlilik Haftası’na Türkiye’den 7 Büyükşehir Belediyesi katılıyor.

KONU: TOPLU ULAŞIMA ÖZENDİRMEK

Biz de EGO Genel Müdürlüğü olarak ilk defa katılıyoruz. Toplu ulaşıma özendirme bizim ana faaliyet konumuz. Bu yüzden bu tarz etkinliklere önümüzdeki senelerde tekrar katılmayı düşünüyoruz. ‘Otomobilsiz Kent Günü’ etkinliğimizde akrobasi gösterileri de olacak. Tüm Ankaralıları ve sokak müzik gruplarını davet ediyoruz.”

Haberin Devamı

SÜSLÜLER DE BULUŞACAK

Öte yandan, Ankara’daki ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ da bu yıl 23 Eylül Pazar günü 60’dan fazla şehirle eş zamanlı olarak yapılacak. Bisikletin günlük hayatın bir parçası olmasına dikkati çekmek amacıyla düzenlenecek etkinlik kapsamında en güzel kıyafetlerini giyerek pedallayacak kadınlar, saat 17.00’de Anıtpark’ta buluşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!