Başkentin yıldızı Avrupa’da yükseliyor

Güncelleme Tarihi:

Başkentin yıldızı Avrupa’da yükseliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2020 10:15

2016 yılı EHF Şampiyonlar Ligi şampiyonu PGE Vive Kielce forması giyen 22 yaşındaki milli oyuncu, yurt dışı kariyerinde deneyimini arttırırken, yeni takımı ile ligi zirvede bitirmenin sevincini yaşadı.

Haberin Devamı

Türk hentbolunun son dönemde yetiştirdiği en önemli genç yeteneklerden Doruk Pehlivan, yurt dışındaki kariyer basamaklarını hem hızlı hem de başarılı bir şekilde tırmanmayı sürdürüyor.
Eski milli hentbolcular, Zeynur-Zeki Pehlivan çiftinin oğulları olan Doruk, ilk yurt dışı deneyimini Avusturya’da yaşarken, macerasına devam ettiği Polonya’da takımı ile şampiyonluğa ulaşmanın gururunu taşıyor.
Sporcu ve özellikle de hentboldan gelen bir ailenin içinde büyümüş olması, şüphesiz onun en büyük avantajı. Genlerinde hentbol var ve doğduğundan bu yana bu sporu en yakından biliyor.
2019 yazında, Polonya ekibi PGE Vive Kielce saflarına katılan ve Polonya Ligi’nde forma giyen ilk Türk hentbolcu unvanını alan sol oyun kurucu, 2016 Şampiyonlar Ligi şampiyonu takımının yedek bankında oturmanın bile Türk hentbolu için çok şey ifade ettiğini kabul ediyor. Fakat, Kielce takımına, Hala Legionow’un kotluklarını test etmek için gelmediğinin bilincinde.
“Avrupa’da oynamak, Şampiyonlar Ligi arenasında Türkiye’yi temsil etmek çok farklı bir duygu” diyen Doruk, şöyle konuştu:
“Bu hem benim, hem ailem hem de ülkem için büyük bir gurur kaynağı. Önemli bir sorumluluk üstlendiğimin bilincindeyim. Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçımda, sezonun açılışında, Kiel karşısına çıktım. Hem güzel hem de korkutucu bir histi. Kiel’in 12 bine yakın seyircisi vardı. Konuk takım olarak ilk önce bizim ismimiz anons edildi. Sıra bana geldiğinde ve sahaya çıktığımda, bütün uğraşımın ve çalışmamın bu an için olduğunu düşündüm.”

SAVUNMA ADAPTASYONUM DAHA KOLAY OLDU

“Kielce’ye Avusturya ekibi Fivers Margareten’den katıldım. Transferim belki çok sayıda taraftar için büyük sürprizdi ve çoğu insan ismimi ilk kez o transferle duymuştu. Zor bir başlangıç yaptığımı söylemek mümkün. Talant Dujshebaev’in taktik anlayışına alışmak her hentbolcu için kolay bir şey değildir. Dürüst olmak gerekirse performansımın daha iyi olacağını umuyordum. Fakat gün geçtikçe kendimi daha iyi hissediyorum. Başlangıçta çok mücadele ettim ve hala ediyorum. Fakat bu mücadeleden çok şey öğreniyorum ve çalışmayı bırakmayacağım. Savunmada hücumdan daha fazla görev alıyorum. Savunmaya adaptasyonumun daha kolay olduğunu söyleyebilirim. Burada bulunmaktan çok mutluyum. Polonya şampiyonu takımın bir parçası olmaktan gurur duyuyorum ve bunun tadını çıkarıyorum.”

GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇMAYI HEDEFLİYORUM

“Beklediğimden çok daha mutluyum. Burada çok fazla sayıda farklı insan var. Herkes birbirine çok yakın. Takım arkadaşları olarak birbirimize güveniyoruz, çok fazla zaman geçiriyoruz ve bu da bizi saha içinde birbirimize daha iyi bağlıyor. Türkiye’deki genç hentbolcular için öncü olmaya çalışıyorum. İnsanların benim yolumu izlemesini ve benden daha başarılı olmasını istiyorum. Türk hentbolu Avrupa’nın gerisinde. Milli takımdan takım arkadaşlarımla ve Türkiye’den pek çok insanla beraber Türk hentbolunu daha yüksek seviyelere çıkarmak için uğraşıyoruz.”

MAÇLARLA İLGİLİ SIKÇA KONUŞUYORUZ

“Çocukken babamın antrenmanlarına sık sık giderdim. Çok eğlenirdim. Babamın takım arkadaşları ben yerde uzanırken ayaklarımdan tutup paspas gibi yeri temizlerlerdi. Şu an 2.01 metre boyunda ve 115 kilo ağırlığındayım ve artık bu iş için kullanılmaya pek uygun değilim. Annem daha çok bir hayran gibi. Oldukça heyecanlı ve sosyal medyada çok aktif. Babam ise daha ciddi. Maçlar hakkında çokça konuşuyoruz. Bazen videoları kesip bana gönderiyor ve yaptıklarımı tartışıyoruz. Onlar hayatımda olduğu için çok şanslıyım. Bence aile, bir sporcu olmak için büyük bir etken ve onlar benim bu yolculuğumun büyük bir parçası.”

Haberin Devamı

MİLLİ PİYANGO’DAN YETİŞTİ

Haberin Devamı

Doruk Pehlivan, Erkekler Süper Lig takımlarından eski adıyla Maliye Piyango, yeni adıyla Spor Toto Kulübünde yetişti. Hem A hem de Genç Hentbol Milli takımda oynadı. 2 sezon önce Avusturya şampiyonu Fivers WAT Margareten takımına transfer oldu. Avusturya takımıyla henüz 20 yaşındayken sözleşme imzalayan Doruk, bu transfer ile yurt dışı transferi gerçekleşen en genç hentbolcu oldu.

Başkentin yıldızı Avrupa’da yükseliyor


Daha önce aynı takıma, Halk Bankası Spor Kulübü’ndeforma giyen Mesut Ilgın ve Şükrü Kırağası gitmiş ve birer yıl top oynamışlardı. Fivers’e giden üçüncü hentbolcu olan Doruk Pehlivan, üniversitede İç Mimarlık Bölümü okudu. Resim yapmak, gitar çalmak ve kitap okumaktan çok hoşlanıyor. Hedefi Şampiyonlar Liginde Final four heyecanı yaşamak. TED Ankara Koleji mezunu olan Doruk, İngilizce ve Almanca biliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!