Başkent’in gururları

Güncelleme Tarihi:

Başkent’in gururları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2019 09:15

Gençlerbirliği, bir sezonun ardından yeniden Süper Lig’e dönerken, OGM Ormanspor ve Çankaya Üniversitesi potanın, PTT ise filenin en üst organizasyonunda mücadele etme hakkı kazandı.

Haberin Devamı

Spor branşlarında lig sezonu sona ererken, Başkent’in 6 ekibi; futbol, basketbol ve voleybolda bir üst lige yükselme başarısı gösterip, şeref listesine adını yazdırdı. Duayen Başkan İlhan Cavcav’ın adını taşıyan sezonda küme düşüp 29 yıl sonra Birinci Futbol Ligi’nde mücadele eden Gençlerbirliği, sezonu 70 puanla ikinci sırada tamamladı ve bir yıl aranın ardından Süper Lig’e dönerek, futbolun bir numaralı vitrinindeki yerini yeniden aldı. Ankara’ya bu alanda ikinci büyük başarıyı getiren takım Keçiörengücü oldu. Mor-beyazlılar, ikinci futbol ligi beyaz gruptaki zorlu maratonu ilk sırada tamamladı ve gelecek sezon, Birinci Futbol Ligi’nde mücadele etme hakkını elde etti. Futbolda Süper Lig’de yer alan Ankaragücü sezonu 40 puanla 13. sırada tamamlarken, Birinci Futbol Ligi’nde sezonu 4. sırada tamamlayan Osmanlıspor, play-off yarı finalinde, Gazişehir Gaziantep’e penaltı atışları sonunda elendi. Futbol liglerinde Ankara’dan düşen takım olmazken, Hacettepe son maçta rakibi ile berabere kalıp lige tutunmayı başardı.

BASKETBOLDA ÇİFTE ZAFER

Basketbolda hem erkek hem de kadınlarda birer takım, lig yükselme başarısı gösterdi. Türkiye Erkekler Basketbol Birinci Ligi’nde mücadele eden OGM Ormanspor, play-off final serisinde, Sigortam.Net İTÜ Basket’e 3-2 üstünlük sağlayıp, tarihinde ilk kez Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’ne adını yazdırdı. Süper Lige çıkan diğer takım Bursaspor oldu. OGM Ormanspor, gelecek sezon bu arenada Türk Telekom ile birlikte boy gösterecek. Türkiye Kadınlar Basketbol Birinci Ligi’nde ise sezonu şampiyon tamamlayan ekip Çankaya Üniversitesi oldu. Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne çıkmayı bitime 4 hafta kala garantileyen Çankaya Üniversitesi, 1. Lig’de normal sezonun son maçında Başkent’te Urla Belediyesi’ni yenip, kupasını aldı. Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde, gelecek sezon Çankaya Üniversitesi ile birlikte, Botaş ve OGM Ormanspor, Başkent’i temsil edecek. Bu sezon, hem Botaş hem de Ormanspor, ligde play-off’a kalma başarısı gösterdi.

Başkent’in gururları


PTT SULTANLAR LİGİNDE

Voleybol Kadınlar Birinci Ligi’nde, play-off final etabı maçları sonunda, Ankara PTT, Vestel Venus Sultanlar Ligi’ne yükseldi. Voleybol Kadınlar Birinci Ligi final etabı, Eskişehir’de oynanırken, müsabakalar sonunda; birinciliği PTT, ikinciliği Altınbaş Üniversitesi Yeşilyurt elde etti. Bu sonuçla, iki takım Vestel Venus Sultanlar Ligi’ne yükseldi. Vestel Venus Sultanlar Ligi Baraj Etabı’nda Karayolları Spor Kulübü lige tutunmayı başarırken, Halkbank küme düştü. Erkekler Efeler Ligi’nde ise normal sezonu lider tamamlayan Halkbank, play-off yarı finalinde Fenerbahçe’ye kaybederken, ligi dördüncü üçüncü sırada bitirdi. Play-off etabı sonunda, diğer Başkent ekiplerinden Maliye Milli Piyango sezonu 5., Ziraat Bankası ise 8. kapadı.

Başkent’in gururları


FOMGET BİRİNCİ LİGE ÇIKTI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı FOMGET Gençlik Spor Kadın Futbol Takımı, sezonu şampiyon tamamlayıp, birinci lige çıkma başarısı gösterdi. Fomget, Türkiye’nin köklü spor kulüplerinden Beşiktaş, Galatasaray, Antalyaspor ve Kocaeli Kadın Futbol Takımları gibi adını duyurmayı başardı. Fomget takımı, bu sezon oynadığı 28 karşılaşmanın 23’ünü galibiyetle, ligi de 71 puanla bitirdi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!