Başkent'in genç notaları dev finale doğru koşuyor

Güncelleme Tarihi:

Başkentin genç notaları dev finale doğru koşuyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2009 00:00

Ankara Hürriyet’in Çankaya Belediye’nin işbirliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteği ile düzenlediği Genç Nota Liseler Arası Müzik Yarışması’nda dev finale 19 gün kaldı.

Ankara Hürriyet sayfalarına bugün konuk olan okullar Polis Koleji, Halide Edip Lisesi, Ankara Lisesi ve TED Ankara Koleji...

GRUP ASCENSION TEDKOLEJİ

Doğru ve kaliteli müzik için destek

TED Ankara Koleji’nin grubu Ascension, çalışmalarını ağırlıklı olarak okulun müzik odasında yürütüyor. İcra dalında Battlelore’dan The War Of Wrath isimli şarkının yanı sıra, beste dalında da Shadowbite isimli çalışmaları ile sahne alacaklar.

Okulun müzik öğretmeni Filiz Kapçak, şunları söyledi:

"Böyle bir organizasyon düzenlediği için gazeteniz Hürriyete teşekkür ediyorum. Ankara’daki gençlere böyle bir olanak verilmesi gerçekten çok güzel bir şey. Müziğin Türkiye’de kötü icra edildiği bir zamanda doğru ve kaliteli müzik için destek olunması çok önemli. Gençler derslerin yanında müziğe de vakit ayırarak kendilerini ifade ediyorlar. Kendilerini hayata hazırlıyorlar."

GRUPKARTI

Bora Koç/Gitar: İleride avukat olmak istiyorum. Hayatımdan müziği eksik etmiyeceğim. Gitardan farklı olarak piyano da çalabiliyorum. Müziğe ilkokuldaki hocam sayesinde başladım. Öğretmenimle beraber piyano çaldım. Sonrasında gitarı öğrendim. O günden beri de gitar çalıyorum.

İsmet Herdem/Gitar: Bu yarışma sayesinde profesyonelliğe ilk adımı atmış oluyoruz. Gelecekte yaşantımı müzik üzerine kurmak istiyorum. 6 yıldır müzikle uğraşıyorum. Gruplara karşı bir ilgim vardı. Arkadaşlarım sayesinde de müziğe başladım.

Berk Kalay/Bas Gitar: İnşaat mühendisliği okumayı düşünüyorum. Yurt dışında başarılı olmak istiyorum. Arkadaşlarım sayesinde müziğe başladım. 1 senedir müzikle uğraşıyorum.

Bulut Şencan/Vokal: İç mimarlık gibi daha çok çizime yönelik bir meslek düşünüyorum. Yaptığım vokal türü brutal vokal. Müzik alanına stüdyolara giderek kendimi geliştirdim. Aslında ben gitarist olmak,bir grupta çalmak istiyordum ama vokal oldum. Müziğe birince sınıfta koroya girerek başladım. Ses eğitimi aldım.

Doğa Atasoy/Bateri: 8 yaşında piyano dersleri alarak müziğe başladım. Fakat piyano bana çok çekici gelmedi. 1 buçuk sene gitar eğitimi aldım. Sonrasında kendimi geliştirmeye başladım. Üniversitede müziğe vakit ayırabileceğim bir bölüme gitmek istiyorum.

Yankı İnsel/Klavye: Gelecekteki mesleğim müzik alanında olacak. Bu hayalimi yurt dışında gerçekleştirmek istiyorum. 8 senedir müzik ile uğraşıyorum. Klavye kursu alarak müziğe başladım. Sonralarında dinlediğim grupların şarkılarını çalmaya başladım ve kendimi geliştirdim.

GRUP SEVEN SENKRON HALİDEEDİPLİSESİ

Eğitim kolay ama sosyalleşmek zor

HALİDE Edip Lisesi Müdürü Mustafa Kahveci, okulun müzik grubuna güveninin tam olduğunu söyledi. Kahveci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu tür sosyal ve kültürel faaliyetler benim için büyük önem taşıyor. Gençleri bu tür faaliyetlere yönlendirmek okullardaki eğitim kadar önemli. Öğrencilere eğitim verilebilir ama sosyal faaliyetlere teşvik etmek zordur. Sosyal faaliyetler hem öğrenciye hem de aldığı eğitime çok faydalıdır. Öğrencilerimize tam destek veriyoruz. Başarılı olacalarından eminiz. Güvenimiz sonsuz. Hürriyet gazetesine böyle bir organizasyona öncülük yaptığı için teşekkür ediyoruz."

Grup Senkron yarışmaya icra dalında Pamela’dan Ayrılamayız Biz isimli şarkısı, beste dalında da Bulunamıyor isimli çalışmaları ile katılıyor.

GRUPKARTI

Kamil Yıldırım/Bas Gitar: Meslek olarak bankacılık istiyorum. Müziğe abimin yönlendirmesi sayesinde başladım. Müzik alanında gelebileceğim en son noktaya gelmek istiyorum. Arkadaşlarımla beraber kurduğuuz grubumuzla gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz.

Yunus Emre Ceyhan/Gitar: İleride tercüman olmak istiyorum. Ama müziğe yurt dışında devam etmeyi düşünüyorum. Yabancı ülkelerde müzik eğitmenliği yapmak ve ders vermek istiyorum.

Bengisu Gül/Klavye: ileride müzik öğretmeni olmak istiyorum. Kendime ait bir müzik okulu açmak istiyorum. Müziği meslek olarak seçmek ve gelirimi müzikten sağlamak istiyorum.

Gizem Coşkun/Vokal: Müzik eğitmeni olmak istiyorum. Önce Türkiye’de sonra sonra da dünyada ismimi duyurmak istiyorum. Müziği meslek edinmek istiyorum.

Orçun Ağca/Bateri: Konservatuvar okumak istiyorum. Müzik vazgeçilmezim.

Ali Arslan/Gitar: Müzik eğitmeni olmak istiyorum. Kendi grubumu kurduktan sonra kitlelere konser vermek istiyorum.

Kenan Tahsin Büyüksu/Gitar: İleride çevirmen olmak istiyorum. Arkadaşlarımla grup kurmak istiyorum. Her ne kadar çevirmen olmak istesem de, müzik bana daha yakın geliyor.

GRUP CHRONOSPHER ANKARALİSESİ

İCRA dalında Evanescence’ten Call Me When You’re Sober isimli şarkı ile Genç Nota Liseler Arası Müzik Yarışması’na katılan Ankara Lisesi, beste dalında ise Dragon Tears isimli çalışma ile sahneye çıkacak.Okul müdürü Rızaşah Ertem, yarışma ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Hürriyet Gazetesi’nin yaptığı bu çalışmayı gerçekten çok beğendim. Geçen sene olduğu gibi bu sene de yarışmada yerimizi aldık. Okulumuzda birçok grup bulunmakta. Değişik yerlerde çok sayıda gösteri yaptık. Geçen seneye göre daha iyiyiz,her konuda kendimizi geliştirdik."

GRUPKARTI

Baran Erdem/Gitar: Üniversitede iktisat okumak istiyorum. Müziğe 6. sınıfta başladım. Grubumla beraber müziğe devam edeceğim.

Betül Sevinç/Vokal: Üniversitede tıp okumak istiyorum. Okuduğum zaman ve sonrasında da müzikten ayrılmayacağım. Mesleğimi yaptığım sürece müzikle hobi olarak ilgileneceğim.

Gülçin Bektaş/Vokal: Konservatuvar okumak istiyorum. Rock müzik ve gitar konusunda kendimi geliştirmek istiyorum.

Oğuzhan Kutay Koç/Bateri: Geleceğimi müzik üstüne kurmak istiyorum. Müzisyen yada müzik öğretmeni olmak istiyorum. Üniversitede konservatuvar okumak istiyorum. 5 senedir müzik ile uğraşıyorum.

Batuhan Kopaçlı/Bas Gitar: İleride diplomat olmak istiyorum. İçinde bulunduğum grubumla beraber müziğe devam etmek istiyorum. Lise 1. sınıfta çalmaya başladım.

Eray Özvarlık/Elektro Gitar: Müzisyen olmak istiyorum. 2 senedir müzik ile ilgileniyorum.

GRUP SERTÜNSÜZLER POLİSKOLEJİ

Geleceğin müdürleri

GENÇ Nota Liseler Arası Müzik Yarışması’na bu yıl ilk defa katılan Polis Koleji, icra dalında Çilekeş’in Kendimden Geriye isimli şarkısı ile beste dalında ise Sessiz Çığlık isimli çalışmaları ile derece almak için mücadele edecekler. Okulun müzik öğretmeni Hüseyin Uslu, Ankara Hürriyet’e şunları söyledi: "1996-1997 yıllarında grup "Sarı Çizgi" adında bir grubumuz vardı. O yıllardan bu yana grup geleneğimiz devam ediyor. İlçe Milli Eğitim’in düzenlediği şenliklerde 1’inci seçildik. Bunun yanında Ankara’daki bir çok lisede gösterilirimiz oldu. 4 senedir öğrencilerimizle çalışıyoruz. Organizasyonda derece alabileceğimize inanıyorum."

GRUPKARTI

Samet Mert Kuplay/Bas Gitar: İleride komiser olmak istiyorum. Bunun yanında müzikten kopmadan iyi bir bas gitarist de olmak istiyorum. Müziğe küçükken aldığım gitar ile başladım. Müzik ile büyüdüm.

Oğuzhan Demirci/Gitar: Müziği değişik çevrelere dinletmek istiyorum. Polislerin de bu tür şeyleri yapalabileceklerini insanlara göstermek istiyorum. 4 senedir müzik ile uğraşıyorum. Müziğe okul sayesinde başladım.

Mehmet Berkay Bakırcıoğlu/Gitar: Gitarda kendimi geliştirmek istiyorum. 4 senedir müzikle uğraşıyorum.

Tufan Turna/Gitar: Müzik alanında kendimi en iyi şekilde geliştirmek istiyorum. Küçüklere de müziği öğretmek, onlara da bunu sevdirmek istiyorum. 3 senedir müzikle ilgileniyorum.

Semih Çeker/Bateri: Mesleğimin yanında profesyonel bir baterist olmak istiyorum. Müziğe ailem teşvik etti. Babamın da içinde bulunduğu müzik grubundan ilham aldım. 2 senedir çalıyorum.

Burak Öztürk/Klavye: Mesleğimi en iyi şekilde yapmak istiyorum. Müziği polislerin de yapabileceğini göstermek istiyoruz. 2 senedir müzik ile ilgileniyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!