Başkent'in genç notaları dev finale doğru koşuyor

Güncelleme Tarihi:

Başkentin genç notaları dev finale doğru koşuyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2009 00:00

Ankara Hürriyet’in Çankaya Belediye’nin işbirliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteği ile düzenlediği Genç Nota Liseler Arası Müzik Yarışması’nda dev finale 21 gün kaldı. Ankara Hürriyet sayfalarına bugün konuk olan okullar Kurtuluş Lisesi, Nermin Mehmet Çekiç Anadolu Lisesi, Özel Erken Başarı Tasarım Lisesi ve Leyla Turgut Lisesi...

GRUP ZEAL NERMİN MEHMET ÇELİK ANADOLU LİSESİ

Geleceğin sanatçıları çıkıyor

GENÇ Nota Liseler Arası Müzik Yarışmasına icra dalında Savatage’dan Gutter Ballet, beste dalında da Sensizliğe Dair isimli çalışmaları ile katılan Nermin Mehmet Çekiç Anadolu Lisesi’nin Müdürü Melih Güntay, geleceğin sanatçılarının, bu tür etkinliklerli ile ortaya çıktığını söyledi.

Güntay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Amatör faaliyetleri desteklemek adına gerçekten güzel bir çalışma. Bu tür yarışmalara katılan öğrencilerin arasından geleceğin sanatçıları çıkıyor. Televizyonlarda izlediğimiz yarışmalar gibi değil. Daha seçici bir organizasyon. Öğrenciler

yarışmalara katılarak hobileri geliştirme

imkanı da buluyorlar. Bu tür çalışmaları desteklemek lazım."

GRUPKARTI

n Kübra Koyuncu/Vokal: İleride mimar olmak istiyorum. İşimle beraber müziği de yürütmek istiyorum. Aslında geleceğimi müzik üzerine kurmayı ben de istiyorum fakat garantisi olmayan bir iş. 5 inci sınıfta arkadaşlarımla beraber gitar kursuna giderek müziğe başladım.

n Semih Kul/Gitar: İleride veterinerlik okumak ya da konservatuvara girmek istiyorum. 1 yıldır müzik ile uğraşıyorum. Kendi merakım sayesinde müziğe başladım.

n Buket Erdoğan/Vokal: İleride sosyoloji okumak istiyorum ve okuduğum üniversitede kalmak istiyorum. Müzik ile uğraşmayı pek fazla düşünmüyorum. 3 senedir müzik ile uğraşıyorum. İlkokuldaki müzik hocası beni teşvik etti ve 6 ıncı sınıfta klasik gitar çalarak müziğe başladım. Sonrasında şarkı söyleyerek devam ettim.

n Oğuzcan Taşdemir/Gitar: Küçüklüğümden beri bilgisayarla büyüdüğüm için ve akrabalarımın çoğu bilgisayar mühendisi ve ben de bilgisayar mühendisi olmak istiyorum. Aynı zamanda elektrogitara devam edeceğim. Gitar çalmaya 7. sınıfta başladım. Müziğe başlamama ailem vesile oldu. Bilgisayarla çok ilgilendiğim için babam beni gitara yönlendirdi.

n Ozan Gül/Bateri: Üniversitede ekonomi bölümü okumak istiyorum. Okurken aynı zamanda davula da devam edeceğim. Davul hayatımın bir parçası. Müziğe ritim duygusunu sevdiğim için başladım. 1 yıldır davul çalıyorum.

n Alper Gökkaya/Bas Gitar: (Alper, geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle röportajlarımıza katılamadı. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi gönderiyoruz)

GRUP RAPSODİ KURTULUŞ LİSESİ

Kültür ödüllerine alışık bir okuluz

ÇALIŞMALARINI ağırlıklı olarak okullarında bulunan müzik odasında sürdüren Kurtuluş Lisesi’nin müzik grubu Rapsodi, Genç Nota Liseler Arası Müzik Yarışması’na icra dalında Judas Priest’ın Breaking The Law isimli şarkısıyla, beste dalında ise Kalbimi Kilitledim isimli besteleri ile katılıyor.

Kurtuluş Lisesi Müdürü Erkut Yıldırım, yarışmaya ilişkin olarak şunları söyledi:

"Biz okul olarak kültür ödüllerine alışık bir okuluz. Geçmiş yıllarda Milliyet Gazetesi’nin düzenlediği müzik yarışmalarında da aldığımız ödüller var. ÖSS’de olduğumuz kadar kültürel ve sportif alanda da başarılı bir okuluz. Kısıtlı imkanlarımıza rağmen yarışmaya en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Geçen yılın birinciliği, şiir okuma yarışmalarında geldi. Bu yıl birinciliği Genç Nota’da bekliyoruz."

GRUPKARTI

n Aytaç Aktaş/Gitar: Müzik alanındaki çalışmalarımı ve seviyemi daha da ilerletebilmek için konservatuvar okumak istiyorum.

n Barış Cevher Aksoy/Keman: Küçük yaşlarımdan bu yana müzikle uğraşıyorum. Kemanın yanısıra çaldığım diğer müzik aletlerinde de kendimi geliştirmek istiyorum.

n Güney Özcan/Bateri: Bateri denildiğinde akla gelen ilk isimlerden olmak istiyorum. İyi bir grupta yer almak ve ileride davul dersleri vermek de hayallerim arasında.

n Elif Erkek/Klavye: Öncelikli olarak bir üniversite okuyup işime sahip olmak istiyorum. Müziği hobi olarak yapmak, ileride yine amatör olarak bir gurupta yer almak istiyorum.

n Doruk Coşkun/Bas Gitar: En büyük hayalim müzisyen olmak ama şu an içinde bulunduğumuz şartlardan dolayı müzisyenlik ikinci planda kalıyor. Bir meslek sahibi olduktan sonra müziğe hobi olara devam edeceğim.

n Selin Yavuz/Vokal: Meslek olarak müzikle uğraşmak istiyorum. Konservatuvar okumak ve devam etmek istiyorum. Piyano ve gitarda kendimi geliştirmek, dünyayı müzik için gezmek istiyorum.

n Burak Furkan/Vokal-Gitar: Bir meslek sahibi olduktan sonra müziğe devam etmek istiyorum. Yarışmaya katıldığım arkadaşlarımla bir grup kurmak isterdim, çünkü bir uyum içindeyiz.

n Çağrı Taşöz/Gitar: Müzikten kopmak istemiyorum. Konservatuvarda öğretim görevlisi olmak hedeflerim arasında yer alıyor.

GRUP BAŞARI ÖZEL ERKEN BAŞARI TASARIM LİSESİ

Küçüklerine en güzel şekilde örnek oldular

ÖZEL Erken Başarı Tasarım Lisesi, yarışmada icra dalında katıldıkları Beatles’ın unutulmaz klasiği Let It Be ile şansını arayacak. Müzik Öğretmeni Cihan Ünal, şunları söyledi:

"Grubumuz il konserini öğretmenler gününde verdi. Küçüklerine güzel bir şekilde örnek oldular. Küçük yaştaki birçok öğrenciyi özendirdiler. Bu öğrencilerimizden sonra da inşallah okulda başka gruplar kurulur. Bu geleneğin devam etmesini umuyoruz. Yarışmaya katılmak bizim için önemli. Yarışa günü başarılı olacağımıza inanıyoruz. Okul olarak öğrencilerimizden iyi bir sonuç bekliyoruz."

GRUPKARTI

n Burak Gezmiş/Gitar: Liseye başladıktan sonra müziğe başladım. Üniversitede siyasal okumak istiyorum. Müziği hobi olarak devam ettirmek istiyorum.

n Merve Şengül/Vokal: Üniversitede hukuk okumak istiyorum. Liseye başladıktan sonra müzik ile tanıştım. Müzik hayatımın her anında var.

n Bora Ersoy/Vokal: Uluslararası ilişkiler okumak istiyorum. Müzik hayatımda ikinci planda olacak, hobi olarak çalacağım. Ben de diğer arkadaşlarım gibi liseye başladıktan sonra müzik ile tanıştım.

n Berkkan Ağca/Bateri: İleride sporcu olmak istiyorum. Okul sayesinde müziğe başladım. Müziği hobi olarak devam ettirmeyi düşünüyorum.

n Ortaç Genç/Bas Gitar: İleride müzisyen ya da yazar olmak istiyorum. Müziğe babam sayesinde başladım. Babamın da içinde bulunduğu gruptan ilham alarak müziğe başladım. 6 senedir müzik ile uğraşıyorum. Önceleri kontrbas çalıyordum, sonradan bas gitara geçtim.

Sanatla uğraşan başarılı olur

LEYLA Turgut Lisesi Müzik Öğretmeni Alpay İşman, grubuna güveniyor. Grup, Velvet Revolver’dan Slither isimli parca ile sahneye çıkmaya hazırlanıyor. Alpay İşman’ın yarışmaya dair görüşleri ise şöyle:

"Ben sanatla uğraşan insanların hayatta her zaman başarılı olduklarını düşünüyorum. Öğrencilerimin müzikle uğraşmaları beni çok memnun ediyor. Gazeteniz Hürriyet de öğrencileri böyle bir yönde teşvik ettiği için teşekkür ediyorum. Öğrencilerimin başarılı olacağına inanıyorum."

GRUPKARTI

n Uygar Tamer/Bateri: Müziğe merakım sayesinde başladım. Bu grupla beraber müzik alanında ilerlemek istiyorum.

n Begüm Semerciler/Vokal: Üniversitede mühendislik okumak istiyorum. Müziği bırakmayı hiç düşünmüyorum. Mesleğimin yanında müziğe devam edeceğim. Müziğe okuldaki seçmelere katılarak başladım.

n Tuna Kerman/Gitar: Müziğe kişisel merakım sayesinde başladım. 1 senedir gitar çalıyorum. Geleceğimi müzik üzerine kurmayı üşünüyorum.

n Mert Koray Ünal/Gitar: Gelecekte sevdiğim işi yani müzik yapmak istiyorum. 2 buçuk senedir çalıyorum. Merakım sayesinde müzik ile tanıştım.

n Ceren Gülen/Klavye: Gelecekte müziği hobi olarak devam ettirmek istiyorum. Meslek olarak mimarlık istiyorum. 6 yıldır çalıyorum.

n Hazar Güraydın/Gitar: Bu grupla ilerlemek istiyorum. Meslek olarak uluslararası ilişkiler istiyorum. Müziğe başlamama abim vesile oldu. 10 yaşında beni teşvik etti.

n Cengiz Koçak/Vokal: Müziğe evimizde bulduğum bir gitar ile başladım. Yazın tatilede çalarak kendimi geliştirdim. Müziği daha çok hobi olarak devam ettirmeyi düşünüyorum.


FİNALE 21 GÜN KALDI

İlk olarak geçen yıl düzenlenen Genç Nota Liseler Arası Müzik Yarışması Başkent’te üç gün boyunca müzik rüzgarı estirmişti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!