Başkentin 5 beyazı tiyatro sahnesinde

Güncelleme Tarihi:

Başkentin 5 beyazı tiyatro sahnesinde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2022 09:52

ABB, ‘Başkentin 5 Beyazı’nı çocuklara tiyatro ile tanıtmaya başladı. Başkent Üniversitesi Özel Ayşeabla Okulları’nda gerçekleşen gösterim, minik öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), başkentin önemli sembolleri arasında yer alan ve endemik türe sahip Ankara tavşanı, Ankara keçisi, Ankara güvercini, Ankara kedisi ve Ankara arısını (Başkentin 5 Beyazı) çocuklara tiyatro ile tanıtmaya başladı. ABB Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile iş birliği yaparak Başkent Üniversitesi Özel Ayşeabla Okulları’nda ‘Başkent’in 5 Beyazı’nı tanıtan bir oyun sergiledi. Nesli tehlike altında olan ve kentin önemli sembolleri arasında yer alan hayvanları korumak için harekete geçen ABB, bu projeyle ‘Başkentin 5 Beyazı’nı gelecek nesillerin öğrenmesini amaçlıyor.

Başkentin 5 beyazı tiyatro sahnesinde


SANATLA DESTEKLEMEK ADINA

Tiyatro oyununun hem yazarı hem de yönetmeni olan Şehir Tiyatroları Sanat Yönetmen Yardımcısı Erdal Ozan Metin, projenin çeşitli etkinliklerle birleştirerek yeni eğitim ve öğretim yılında da süreceğini belirterek, “‘Başkentin 5 Beyazı’nın tanıtılması sürecinde sanatla desteklemek adına eğlenceli bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Çocuklarla heyecanla buluşuyoruz” diye konuştu.

İPEK YOLU SENFONİSİ

ABB’nin düzenlediği etkinlikte sahne alan Berlin Europa Senfoni Orkestrası ‘İpek Yolu Senfonisi’ni seslendirdi. Gençlik Parkı Büyük Sahne’de gerçekleşen etkinlikte orkestraya, ünlü sanatçı Erdal Akkaya ve konuk solist Canan Başkaya da türküleriyle eşlik etti.

YAZ KONSERLERİ

Öte yandan ABB, yaz aylarında da kültürel ve sanatsal etkinliklerle kentlileri buluşturmaya devam edecek. Popüler müzikten klasik konserlere kadar zengin repertuvara sahip birçok ünlü sanatçı ile müzik grubu yaz boyunca ABB’nin ev sahipliğinde açık ve kapalı alanlarda sahne alacak. Konserler; ABB TV, Youtube Kanalı ve Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden de canlı olarak yayınlayacak. Devam eden program şöyle olacak.
*30 Haziran saat 20.00: Feryal Öney/ABB Gençlik Senfoni Orkestrası-Gençlik Parkı Büyük Sahne
*2 Temmuz saat 20.00: Kalben-Gençlik Parkı Büyük Sahne
*3 Temmuz saat 18.00: Özcan Deniz-Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!