Başkenti layık olduğu yere ortak akılla çıkarmalıyız

Güncelleme Tarihi:

Başkenti layık olduğu yere ortak akılla çıkarmalıyız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2020 23:24

Kent Araştırmaları Kongresi’nin beşincisi, ‘Kentleşme ve Yaşam Kalitesi’ temasıyla, video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Kentlerdeki yaşam kalitesine etki eden faktörlerin çok boyutlu ele alındığı kongreye katılan Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, kent kimliğinin giderek tanımsızlaştığı ve yitirilmeye başlandığı uyarısında bulunarak, “Kentin kalbi sayılabilecek Ulus, Kızılay gibi bölgeleri kendi kaderine terk edip, oluşturulan sahte cazibe bölgelerini, bu bölgelerde oluşan geçici zenginlikleri gözden geçirmek zorundayız” dedi. Mustafa Kemal Atatürk’ün, dönemin koşulları içerisinde bozkır kasabası denilebilecek bir bölgeden, modern bir kent yarattığını ifade eden Yılmaz, şu açıklamalarda bulundu:

İŞBİRLİĞİ YAPMALIYIZ

“Cumhuriyet sonrası Ankara’da meydanlar, sokaklar, sanat ve kültür mekânları modern bir kent kurgusuna uygun olarak biçimlendirildi. Bugünün Ankara’sında ise yaşam kalitesinin temel göstergeleri olan nitelikli fiziki çevre ve altyapı ile sosyal ve kültürel yapılar kent içinde dengesiz bir dağılım sergiliyor. Başkentliler olarak, Başkent’e gönül verenler olarak, gelecek nesiller için işbirliği yapmalıyız. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, tarihi ve kültürel çok sayıda mirasın sahibi bir kent olarak, şimdi bu mirasa sahip çıkıp, varımızla yoğumuzla çalışıp başkentimizi layık olduğu yere ‘ortak akılla’ çıkarmak zorundayız.”

Başkenti layık olduğu yere ortak akılla çıkarmalıyız


ÇEVRİM İÇİ KONGRE

Kongre, Kent Araştırmaları Enstitüsü, İdeal Kent Dergisi, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), Ankara Kent Konseyi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi iş birliği ile önceki gün başlayan kongre, bugün sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!