Başkent yıldızı demir yumruklar

Güncelleme Tarihi:

Başkent yıldızı demir yumruklar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2023 10:13

Türkiye Boks Federasyonu tarafından Kars’ta düzenlenen Üst Minikler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’nda başkentli sporcular kürsünün zirvesine çıkmayı başardı.

Haberin Devamı

Kars İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen şampiyonada, 70 kiloda ringe çıkan Yenimahalle Belediyesi sporcusu Arif Demirel, şampiyon oldu. 66 ilden, 633 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada ilk sırayı alan Demirel, Ağustos ayının sonunda, Slovenya’da düzenlenecek olan Avrupa Boks Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı.
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, gençlerin farklı branşlara yönelmesi amacıyla ilçede 5 yıldızlı spor tesislerini hizmete sunduklarını belirtip, “Spor kulübümüz her branşta iddialı sporcular yetiştiriyor ve gençlerimiz her turnuvadan başarı ile dönüyor. Yenimahalle’de yatırımı gençlere yapıyoruz. Çocuklarımıza sonuna kadar güvenmeye devam edeceğiz” dedi.

ŞAMPİYONLARIN ADRESİ ALTINDAĞ

Aynı şampiyonada, Altındağ Belediye’si sporcusu Yunus Emre Aydın 57 kiloda Türkiye birinciliğini elde etti. 5 yıldır Altındağ Belediyesi’nde, Hüseyin Akdeniz’in antrenörlüğünde yarışan genç sporcu, Türkiye şampiyonu unvanını alıp milli takımda yarışma hakkını kazandı.
Altındağ’dan başarılı gençler çıktıkça, büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, şöyle konuştu:
“Şampiyonların adresinin Altındağ olduğunu ifade etmiştik. Hayallerimiz gerçeğe dönüştükçe sevincimiz artıyor. Altındağ’dan daha fazla sporcu ve şampiyon çıkması için ne gerekiyorsa yapacağız. Boks, tekvando, eskrim, güreş, okçuluk, yüzme, masa tenisi, basketbol ve futbol gibi branşlarda çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğine yön vereceğiz.”

BAKMADAN GEÇME!