Başkent, Üreğil Kent Ormanı ile nefes alacak

Güncelleme Tarihi:

Başkent, Üreğil Kent Ormanı ile nefes alacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2018 11:39

Başkent, Üreğil Kent Ormanı ile nefes alacak

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA) - MAMAK Belediyesi tarafından planlanan Üreğil Kent Ormanı Projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak Kaymakamı Ziya Polat ile birlikte toplamda 2,5 milyon metrekarelik alanı kapsayan Üreğil Kent Ormanı Projesi’nin 250 bin metrekarelik 1’inci etabında incelemelerde bulundu. Üreğil Kent Ormanı Proje tamamlandığında yeşilin tüm tonlarını taşıyacak ve Ankaralıların yeni mesire ve dinlenme alanı olacak.
 ‘HUZUR DOLU BİR KENT ORMANI OLUŞTURUYORUZ’
9 yıllık görev süresince yalnızca fiziki yatırımlar değil, çevreye de büyük yatırımlar yaptıklarının altını çizen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Amacımız, kalıcı eserlerle yalnızca Mamak’a değil, Ankara’mıza değer katacak yatırımların yapılması. Yeşilin bol olduğu bu güzel yerleri hizmet verecek mekânlar haline dönüştürüyoruz. Ailelerin çocuklarıyla vakit geçirebilecekleri huzur dolu bir kent ormanı oluşturuyoruz” dedi.
TOPRAĞA, YEŞİLE VE DOĞAYA ÖZLEM SONA ERECEK
Toprağa, yeşile ve doğaya olan özlemi giderecek proje kapsamında ekoloji okulu da yer alacak. Çocuklar, 80 metrekarelik alanda tarımsal ürünler yetiştirebilecek. Ayrıca 241 meyve ağacı, 1148 endemik bitki, 1049 yapraklı ağaç, 3412 çalı grubu, 1211 ibreli ağaç ve 21 bin 732 yer örtücü bitki dikilecek.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!