Başkent’ten destek bekliyoruz

Güncelleme Tarihi:

Başkent’ten destek bekliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2015 14:35

Halkbank Kadın Voleybol Takımı, genç oyuncuları ile yeni sezona hazır. Mavi-beyazlılar, kadrosunu Birinci Lig düzeyine çıkarırken, genç isimleri de Türk voleyboluna kazandırmak için ayrı bir özen gösteriyor.

Haberin Devamı

Bu genç oyunculardan biri de Neşve Büyükbayram. Neşve, genç olmasına karşın takımdaki en kariyerli oyuncu konumunda.
Neşve, 3 yıl önce Ankara’ya geldiğini, Antrenör Cengiz Akarçeşme’nin takımın alt lige düştüğü sezon sonunda kalıp ablalık yapma isteğini yerine getirdiğini hatırlatıp, şunları söyledi:
“O dönem çok genç bir kadromuz vardı. Takım içinde gerçekten de ablaydım. Ben de takımda kaldım. Sonraki sezon müthiş bir performansla yeniden 1. Lige çıktık. Bu yıl, geçen seneden 3-4 genç oyuncu kaldı. Ceyda, Hande ben ve Fatma devam ediyoruz. Yabancılarımız da genç ve bizim yaş grubumuzda. Pasörlerimiz ve liberolarımız yeni. Bunun yanında tecrübeli oyuncular da var. Halkbank’ta, gerçekten iyi bir ortam mevcut. 150 kez milli takımlarda forma giydim. Yıldız Milli Takım ile Karadeniz ve Balkan şampiyonluğu yaşadım. Yıldız Milli Takım ile Dünya ikincisi olduk. O şampiyonada ben de 0,10 puan farkıyla en iyi ikinci blokör seçildim. Bizim derecemizden sonra voleybola yapılan yatırımlar arttı.”

Haberin Devamı

YENİDEN MİLLİ TAKIMA DÖNMELİYİM

“Bu yıl iyi bir takım kurduk. Kişisel hedefim, başarılı bir sezon geçirdikten sonra en iyi blokçular arasında ilk 5’e girmek. Sezon bittikten sonra da ilk 4, ilk 6’ya oynayan takımlar için aranan bir oyuncu olmak gibi bir hedefim var. Milli Takım’a da yeniden dönmek istiyorum. Milli Takım’da forma giyen orta oyuncular Eda dışında bizim yaş grubumuzda. Performansım artarsa, geniş kadrolarda yer alabilirim diye düşünüyorum. Ankara seyircisi voleybolu biliyor ve seviyor. Milli Takım ve Halkbank erkek takımının taraftar desteği ile nasıl oynadığını gördük. Bu sene de biz aynı desteği bekliyoruz. Kesinlikle seyirci ile sahadaki performansımız artıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!