Başkent’te Kastamonu rüzgarı

Güncelleme Tarihi:

Başkent’te Kastamonu rüzgarı
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2013 00:00

Kastamonu’yu Ankara’ya taşıyan ve bu yıl 9’uncusu düzenlenen ‘Başkent’te Kastamonu Günleri’ TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in katıldığı törenle açıldı. 18 Mart’a kadar AKM’de açık kalacak olan Kastamonu Günleri’ni MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de gezdi.

Haberin Devamı

Kastamonu Dernekler Federasyonu (KAS-DER-FED) tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen “Başkent’te Kastamonu Günleri” başladı.
Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) 18 Mart’a kadar devam edecek programın açılışını TBMM Başkanı Cemil Çiçek yaptı. “Kastamonu Şerife Bacı ve arkadaşlarının bağımsızlık mücadelesinin 7’den 70’e herkesin emek verdiği destek verdiği bir il” ifadelerini kullanan Çiçek, “Bu ülkede yaşayan herkesin Kastamonululara bir vefa borcu vardır. Herkesin bunun farkında olması lazım. Hepimiz bu millete mensubuz. Kastamonu, bu milletin her güzelliğini yaşayan bir il. Bu milletin ne güzelliği, ne özelliği var diye düşünüyorsanız Kastamonululara bakmak yeterli” dedi.
Çiçek, tören sonrası AKM’nin içinde yer alan ve Kastamonu’ya ait yöresel ürünlerin olduğu standları gezerek, ürünler hakkında stand sahiplerinden bilgiler aldı. Çiçek, halı dokuma tezgahının başına geçerek halı dokudu.

Haberin Devamı

SARIMSAK GÜZELİNDEN BAHÇELİ’YE SARIMSAK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Kastamonu Günleri’ni ziyaret etti. Stantları tek tek gezen Bahçeli’ye Sarımsak Güzeli tarafından Taşköprü sarımsağı ikram edildi. Bahçeli, Kastamonu’nun tüm kültürel öğelerini bir arada toplayan etkinliği çok beğendiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!