Başkent’te Fun Fly heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Başkent’te Fun Fly heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2013 00:00

Türk Hava Kurumu (THK) tarafından düzenlenen Fun Fly 2013 Türkiye Şampiyonası 2. Ayağı yapıldı. Keçiören Belediyesi’nin destek verdiği şampiyonun 2. ayağı, Keçiören Belediyesi Model Uçak Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Fun Fly 2013 Türkiye Şampiyonası 2. Ayağı Ankara’da gerçekleştirildi. 29 yarışmacı ve 11 takımın katıldığı şampiyonada, yarışmacılar hem ferdi hem de takım olarak yarıştı. Her yarışmacının farklı hareketlerle 3’er tur yarıştığı şampiyonada, bireysel turda ferdi birinci Melih Ulupınar, ikinci İsmail Yücel ve üçüncü ise Kamil Yükselen oldu. Takımda ise birinci Amuk Pilot-TR, ikinci THK Kırşehir, üçüncü ise TALAS A oldu. En yüksek puanı alan 3 yarışmacı ile 3 takıma, kupa ve madalya verildi.

HAVACILIK EĞİTİMİ ÜCRETSİZ

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ödül töreni öncesinde yaptığı konuşmada, şampiyonanın 2. ayağının Keçiören’de yapılmasından gurur duyduklarını söyledi. Bağlum’a yapılan alternatifli yolun hizmete girmesi için asfaltlama çalışmalarının başladığını bilerten Ak, bu yolun tamamlanmasının ardından Bağlum Stadı’nın hobi parkı haline getirileceğini kaydetti. THK Keçiören Şube Başkanı Erdal Açarlar ise dünyanın her yerinde ücretli olarak verilen havacılık eğitimlerinin, THK tarafından ücretsiz verildiğini ifade etti. 2013 Türkiye Fun Fly Model Uçak Şampiyonası’nın sportif-amatör havacılık alanında çok önemli bir hizmet olduğunu dile getiren Açarlar, “Bu organizasyon, hava sporlarının birleştirici gücünün en güzel örneklerinden biridir. Bu nedenle hem uçuş yapmak hem de gökyüzündeki görsel şöleni izlemek çok farklı bir duygu” diye konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Ak’a, THK hatıra madalyonu verildi.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!