Başkent’te bahar havası esecek

Güncelleme Tarihi:

Başkent’te bahar havası esecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2015 01:16

Türk dünyasının ortak geleneği ve insanlığın somut olmayan kültürel mirası Nevruz, tüm dünyada olduğu gibi Ankara’da da coşkuyla kutlanacak. Etkinlikler çerçevesinde yurt dışından gelecek sanatçılar kendi bölgelerine özgü kıyafet ve danslarla görsel şölen gerçekleştirecek. Yakılan Nevruz ateşleri Ankara’yı ısırak bahar havası estirecek.

Haberin Devamı

Başkent’te gerçekleştirilecek olan Nevruz kutlamaları çerçevesinde Türk dünyasının dört bir yanından gelecek olan yaklaşık 200 kişilik sanatçı grubu, Ankara’da sahne alacak. Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı’nın (TÜRKSOY) önderliğinde, Başbakanlık Tanıtma Fonu ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliği ile gerçekleştirilecek olan Nevruz kutlamalarıyla Başkent, renkli görüntülere ev sahipliği yapacak. 21 Mart Cumartesi Gençlik Parkı’nda saat 12.00’de başlayacak kutlamalarda yurt dışından gelecek dansçılar, kıyafetleri ve danslarıyla göz dolduracak, yakılan Nevruz ateşleri gönülleri ısıtacak.

ÖNCE ANKARA SONRA AVRUPA

Kutlamalar kapsamında Türk dünyasının ortak geleneği ve insanlığın somut olmayan kültürel mirası Nevruz, tüm dünyada coşkuyla kutlanacak. Kutlamalar Ankara’nın yanı sıra planlanan turne dahilinde Türkiye’nin 22 şehrinde devam edecek. Türkiye’de gerçekleştirilecek kutlamalarla eşzamanlı olarak ise bu yıl ilk kez Avusturya’nın Viyana şehri, Almanya’nın Köln şehri ve UNESCO’nun kuruluşunun 70. yıldönümü dolayısıyla Fransa’nın Paris şehri Nevruz coşkusuna ortak olacak. UNESCO Genel Direktörü İrina Bokova’nın ev sahipliğinde UNESCO Genel Kurulu’nun tarihi salonunda da TÜRKSOY Nevruz Gala Konseri gerçekleştirilecek.

GÖRSEL BİR ŞÖLEN GERÇEKLEŞECEK

Haberin Devamı

Kutlamalara Türkiye’nin yanısıra Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Moldova’ya bağlı Gagavuz Yeri Özerk Bölgesi, Çin Halk Cumhuriyeti Uygur Bölgesi, İran’ın Tebriz şehri ve Rusya Federasyonu’ndan Altay, Başkurdistan, Hakas, Tataristan, Saha (Yakut) ile Kafkasya’dan Karaçay-Balkar sanatçılar katılarak Başkent’te bahar havası estirecek. Dansçılar kendi bölgelerine özgü kıyafetler ve danslar ile görsel bir şölen gerçekleştirecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!