Başkent’in yeni oteli rakiplere işbirliği önerisiyle geliyor

Güncelleme Tarihi:

Başkent’in yeni oteli rakiplere işbirliği önerisiyle geliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2011 00:00

Ankara’nın uluslararası organizasyonlardan hakkına düşeni tam anlamıyla almadığını belirten JW Marriott Ankara’nın Genel Müdürü Khaled Al Jamal, “Amacımız diğer otellerle bir araya gelip birbirimizi destekleyerek Ankara’nın toplam potansiyelini ortaya çıkarmak ve kente uluslararası işler kazandırmak” dedi.

ANKARA’nın, dünyadaki ve Avrupa’daki diğer uluslararası şehirlerdeki gibi organizasyonlardan hakkına düşen payı tam anlamıyla almadığını belirten JW Marriott Ankara Genel Müdürü Khaled Al Jamal, “Otelimiz Ankara ve Türkiye için kendi başına bir destinasyon olma yolunda. Odalarımızın ve toplantı salonlarımızın metrekaresiyle şehrin en büyük otelleri arasında yer alacağız. Marriott markasıyla Ankara’ya çok büyük uluslararası işler getireceğimize inanıyoruz” dedi.

Ankara’daki diğer otellerle ortak çalışmalar yaparak büyük bir potansiyel oluşturup, çeşitli organizasyonları Ankara’ya kazandırmak amacında olduklarını ifade eden Jamal, şunları söyledi:

“Ankara’daki diğer otellerden iş almak amacında değiliz. Amacımız onlarla biraraya gelip birbirimizi destekleyerek Ankara’nın toplam potansiyelini ortaya çıkarmak ve Ankara’ya daha büyük, uluslararası işler kazandırmak.

Şehre enerji getirecek

Özellikle JW Marriott markasıyla özdeşleşerek, dünyadaki konferansları, organizasyonları ve toplantıları takip eden bir ekibimiz var. Türkiye’nin ve Ankara’nın hem Avrupa hem de Ortadoğu arasındaki stratejik konumu açısından da, bu organizasyonları Türkiye’ye getirmek için ellerinden gelen desteği gösterecekler.

Üst düzey güvenlik

Ankara, uluslararası devlet büyüklerinin ağırlandığı bir başkent. Otelimiz, süit odalarının çeşitliliği ve üst düzey güvenlik tedbirleriyle, uluslararası misafirleri ağırlayabilecek potansiyelde. Bu konuda da şehre büyük bir enerji getireceğimize inanıyoruz.

Yatırımcımız Özdoğan Grup, Ankara ve Türkiye için büyük bir yatırım yaptı ve Ankara’nın potansiyelini en üst seviyeye taşımak için büyük bir hamle gerçekleştirdi. Bulunduğumuz lokasyon, bakanlıkların, büyük şirketlerin bulunduğu, politik trafiğin çok yoğun olduğu, stratejik ve hızlı gelişen bir bölge. Otelimizin tam karşısında yer alan ATO Konferans Merkezi’ne de yakınlığımız itibariyle, Ankara için stratejik bir lokasyon. Stratejimiz, odalarımızın konumlandırılması ve sunacağımız hizmetlerle gerçek lüksü Ankara’ya getireceğiz.”

Çalışan personel sayısı 420 kişi olacak

“JW Marriott Ankara’da 420 kişinin çalışması planlanıyor. Toplam 413 odamız olacak. Ankara’nın otellerindeki ortalama oda metrekaresi 28. Bizim standart odalarımızın metrekaresi ise ortalama 42’den başlıyor. Toplam 30 tane süitimiz var. Otelimizde ana restoranımızın yanı sıra, tamamen Amerikan tarzı hizmet verecek bir et ve balık restoranı olacak. 4 bin 664 metrekare toplantı alanı yer alacak. Bunların içinde bin 500 kişiye kadar davetlerin düzenlenebileceği açık hava terasımız olacak. Toplam 3 bin 500 metrekare alan içine kurulmuş, açık ve kapalı havuzu olan bir de fitness merkezimiz var. Otelimizde farklı olan özelliklerden biri de fitness ve spa merkezimizin büyüklüğü ile içinde sunacağımız hizmetler. Lobide önemli markaların da aralarında bulunacağı küçüklü büyüklü mağazalar yer alacak.

Çevreye katkı için yeşil toplantılar

“BÜTÜN katlarımızda ve odalarımızda led ampuller kullanıyoruz. Böylelikle normal ampullerin harcayacağı enerjinin sadece yüzde 12’sini harcamış oluyoruz. Özellikle genel kullanım alanlarımız gün ışığı alıyor. Işık kullanımımızı, aldığımız gün ışığına göre ayarlayan bir sisteme sahibiz.

Marriott Otellerinin sağladığı, tüm dünyada bilinen yeşil toplantılarımız var. Bu toplantılarda kullandığımız kırtasiye malzemeleri çevreye katkı sağlıyor. Toplantı salonlarında kullandığımız masalar özel dizayn edilmiş ve masa örtüsü gerektirmiyor. Böylelikle su tüketimi azalıyor. Yeşil toplantılarımız bizim için çok önemli. Bu uygulamamızı, Ankara’da toplantı yapan kurumlarımıza da önereceğiz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!