Başkent’in gençleri Ankara’yı izleyecek

Güncelleme Tarihi:

Başkent’in gençleri Ankara’yı izleyecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2009 00:00

Tüm okullardan öğrencilerin katılımına açık bir yarışma düzenledi. ‘Ankara’da Yaşam’ konulu yarışma sayesinde Başkent’e bambaşka bir gözle bakılacak.

Haberin Devamı

ANKARA ıl Milli Eğitim Müdürlüğü, Fotoğraf Sanatı Kurumu’nun işbirliği ile ıl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda bulunan öğrenciler arasında bir fotoğraf yarışması düzenledi. ANGıAD, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu ve Fotoğraf Sanatı Kurumu ile DDYY Sanat Galerisi tarafından da desteklenen yarışmanın amacı, şöyle açıklandı: “Öğrencilerimizde son yıllarda hızla gelişim göstererek yaşamımıza giren fotoğraf sanatının eğitim kurumlarında yaygınlaşmasını desteklemek, bakış açısını geliştirerek vurgulamak, bu alanda çaba gösteren öğrenci ve öğretmenlerimizin desteklenmesi, teşvik edilmesi, görsel sanatlar alanındaki teknoloji gelişimin yaygınlaşması ve geliştirilmek, bakmayı ve görmeyi öğretmek; sanat eğitimi adına duyarlı insanlar oluşturmak.”

Haberin Devamı

Yarışmaya katılım koşulları açıklandı

Yarışmaya katılan öğrenciler, ilköğretim 1- 2. kademe ve orta öğretim olmak üzere üç bölümde değerlendirilecek. Her katılımcı yarışmaya en fazla 2 fotoğraf ile katılabilecek. Gönderilen eserler daha önce her hangi bir yarışmada ödül almamış veya sergilenmemiş olacak. Eserlerin zarar görmemesi için sertleştirilmiş ambalajlarda paketlenerek
1 adet başvuru formu ile birlikte okul müdürlüklerine teslim edilecek. Okul müdürlükleri de, başvuru formları ve listeleri ılçe Milli Eğitim Müdürlüklerine teslim edecek.

İşte yarışma jürisi

YARIşMADA jüri üyesi olarak şu isimler görev alacak: “ısmail Hakkı Özen (ıl Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür şube Müdürü), Sami Türkay (Fotoğraf Sanatçısı), ısmail Haykır (Fotoğraf Sanatçısı/FSK Başkanı TFSF Başkan Yardımcısı), Fikret Özkaplan (Fotoğraf Sanatçısı), Yücel Demir (Fotoğraf Sanatçısı), Ahmet Bozkurt (Fotoğraf Sanatçısı), Nuray Özener (Angiad Temsilcisi), Hüseyin Macar (Resim Öğretmeni, Fotoğraf Sanatçısı), Suzan Türkmen (Resim Öğremeni, Ressam), Hidayet Doğru (Resim Öğretmeni Grafiker),

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!