Başkent’in çilingirleri

Güncelleme Tarihi:

Başkent’in çilingirleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2009 00:00

“Şahin” olarak bilinen motorlu polisler trafiğin kilitlendiği noktalarda adeta çilingir görevi yapıyor. Polisler Başkent’te son bir ayda kural ihlali yapan 18 bin 665 araç sürücüsüne trafik cezası yazdı.

ANKARA Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü bünyesinde görev yapan ve “Şahin’’ olarak bilinen motorlu trafik polisleri, ana arterlerde bekliyor. Ekipler, trafikte yoğunluğun yaşandığı sabah, akşam saatleri ile yağışlı günlerde tıkanıklık noktalarına çok kısa sürede ulaşarak müdahalede bulunuyor. Orhan Özdemir’in Ankara Emniyet Müdürü olarak görev başlamasının ardından polis okulundan yeni mezun olan 37 genç polisle takviye edilen şahinler, Ekim ayında Karayolları Trafik Kanunu’nu ihlal eden 18 bin 665 araç sürücüsüne cezai işlem uyguladı.

Ana arterlerde 24 saat

Bünyesindeki 50 ekip ve 65 kişilik personeliyle Ankara’nın her yerine bir kaç dakikada ulaşabilen ‘’Şahinler’’, başta Atatürk Bulvarı olmak üzere, Ziya Gökalp ve Gazi Mustafa Kemal Bulvarı ile Tunalı Hilmi Caddesi ve Bahçelievler’de 24 saat trafiğin düzenini sağlıyor. Ekipler, Eskişehir, Konya, İstanbul ve Samsun yolunda trafiğin yoğun olduğu saatlerde meydana gelen kazalara da en kısa sürede müdahale ederek trafiğin tıkanmasını önlüyor.

Taksicilerin korkulu rüyası

ÖZELLİKLE kural ihlali yapan taksi sürücülerinin korkulu rüyası haline gelen “Şahinler’’ trafiğin yoğun olduğu ana arterlerde taksilerin duraklama yapmasına da izin vermiyor. Kasksız motor kullanan sürücüler ile modifiye araçlara da göz açtırmayan motorlu polisler iki ayda binin üzerinde motor sürücüsüne ceza yazdı, çok sayıda modifiye aracı da parka çektirdi. “Şahinler’’ bütün bu görev ve faaliyetlerinin yanı sıra devlet büyüklerinin makam araçlarına da eskortluk yaparak ulaşımlarını kolaylaştırıyor.

6 haftalık zor eğitim süreci

ŞAHİN timinde görev yapabilmek için gönüllü olan polisler 6 haftalık zor bir eğitimden geçiriliyor. 4 hafta süren pist eğitimlerinin ardından adaylara 2 hafta da trafik mevzuatı öğretiliyor. Eğitimin ardından sınava tabi tutulan adaylardan başarılı olanlar ekibe alınarak göreve başlıyor. Ekipte yer alan polislerin yaşları 20 ile 45 arasında değişiyor. Şahinlerin en genci olan 20 yaşındaki Tuğba Gül Yılmaz, polis okulundan mezun olduktan sonra başladığı 3 aydır görev yaptığı timde göreve çıktığı her gün ortalama 50 araca trafik cezası kestiğini belirtiyor. Yetkililer, kural hatası yapan sürücülerin ekiplerde görev yapan trafik polislerine itiraz, hatta mukavemete kadar giden olayların meydana gelebildiğini ancak şahinlere yönelik bu tür olayların hemen hemen yaşanmadığını ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!