Başkent ikinci sırada

Güncelleme Tarihi:

Başkent ikinci sırada
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2018 14:26

Futbolda Süper Ligin 61. sezonunun ilk haftası geride kalırken, bu arenada şimdiye kadar Ankara’dan 9 takım boy gösterdi.

Haberin Devamı

Süper Lig’de 61. sezonun ilk haftası geride kalırken, 1959 yılında başlayan organizasyonda şimdiye kadar 70 farklı takım mücadele etti.
Eski adıyla Türkiye Birinci Futbol Ligi, son yıllardaki adıyla Süper Lig’e en çok takım veren il İstanbul oldu. En üst seviye ligde şu ana kadar 16 takımla yer alan İstanbul’u, 9 takımla Ankara izledi.

3 BÜYÜKLERDEN SONRA Bursaspor

Süper Lig’e, “Üç büyükler” olarak anılan; Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın ardından en çok maça çıkan takım Bursaspor.
“Üç büyükler”, geride kalan 60 sezonda da ligde yer alırken, Bursaspor ile MKE Ankaragücü ise 49’ar kez en üst seviye ligde mücadele etti. Bursaspor ligde 1610 müsabakaya çıkarken, MKE Ankaragücü ise 1592 karşılaşma oynadı. Bu sezon Spor Toto Birinci Ligde mücadele edecek olan Gençlerbirliği 46, Ankara Demirspor 13, Osmanlıspor 9, PTT 12, Şekerspor 10, Hacettepe 9, Gençlerbirliği Oftaş 2, Petrolofisi 1 sezon, futbolun bir numaralı arenasında yer alan Ankara takımları oldu.

ANKARA’DAN 4 KRAL ÇIKTI

Süper Ligde, Ankara 4 kez gol kralı çıkardı. Ankaragücü’nden 2 oyuncu, (Ertan Adatepe ve Ali Osman Renklibay), Ankara Demirspor’dan Fikri Elma, gol krallığı yaşadı. Ertan Adatepe, Galatasaray’lı Metin Oktay efsanesinin olduğu dönemde, 2 kez gol kralı olup tarihe geçti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!