Başkent’i sallayacaklar

Güncelleme Tarihi:

Başkent’i sallayacaklar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2008 00:00

YENİMAHALLE Türk Telekom Anadolu Teknik Lisesi’nde yaklaşan yarışmanın heyecanı yaşanıyor.

Haberin Devamı

Disiplin içinde zevkle çalışıyorlar

Okul Müdürü Mustafa Yavuzer, Ankara Hürriyet’e yaptığı açıklamada, öğrencileri her türlü etkinliğe katılmaları konusunda cesaretlendirildiklerini belirterek şunları söyledi:

"Okulumuz Türk Telekom tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlanmış bir bina. Bu anlamda ayrı bir müzik atölyemiz yok. Fakat, öğrencilerimize elimizden gelen desteği verme adına çok amaçlı salonumuzda çalışmalarını sağlıyoruz. İş disiplini anlamında da yaptıkları işi sevdiklerini biliyoruz. "

ÖĞRENCİLERİME GÜVENİYORUM

Müzik öğretmeni Şeniz Gökalp ise okulun teknik imkalarının yetersizliğine rağmen öğrencilerin canla başla çalıştıklarını söyledi. Grubun derslerden arta kalan zamanlarda çalıştığını ifade eden Gökalp "Grubumuzun başarılı olacağına tüm kalbimle inanıyorum ve öğrencilerime güveniyorum" dedi. Grup adına konuşan baterist Emre Can Elibol grup arkadaşları ile birlikte okulda ve profesyonel bir stüdyoda haftada en az iki saat çalışma yaptıklarını söyledi. Ders yüklerinin ağır olmasına rağmen yarışmaya büyük bir hızla hazırlandıklarını belirten Elibol, "Kendime ve grup arkadaşlarıma güveniyorum" dedi.

OKUL KARTI

Açılış tarihi: 1992-93 Eğitim Öğretim Yılı

Öğrenci mevcudu: 408

Öğretmen Sayısı: 56

Derslik Sayısı:
22

Sosyal Tesisleri: Kütüphane, çok amaçlı salon,

Konferans odası.

2007 yılı başarıları: Müzik dalında İl Ve ilçe katılım ve başarı ödülleri. Beden Eğitimi dalında Yenimahalle Beden Eğitimi Turnuvasında başarı belgesi.

Adres: 8. Cadde 06800 Ümitköy Yenimahalle

Telefon: (0312) 235 67 01

e-Posta: ttatl@ttatl.k12.tr

GRUP KARTI

Savina Anuschka Çıkar (Solist): 18 yaşında, 9 yıldan beri şarkı söylüyor. En büyük hayali, telekomünikasyon alanında kariyer yapmak.

Barış Demir (Elektro Gitar): 17 yaşında, 13 yaşından beri gitar çalıyor. En büyük hayali, iyi bir gitarist olmak.

Ahmet Enes Çelik (Bas Gitar):
17 yaşında, 3 yıldır müzikle ilgileniyor. En büyük hayali, bilgisayar teknisyeni olmak.

Emre Can Elibol (Davulcu): 18 yaşında, 7 yıldır davul çalıyor. En büyük hayali, Tonmaister olmak.

Sarper Gökhan Gülsoy (Elektro Gitar): 18 yaşında, 4 yıldan beri müzikle ilgileniyor. En büyük hayali, iyi bir gitarist olmak.

Yetenekleri ortaya çıkarıyoruz

ANKARA
Hürriyet’in Çankaya Belediyesi işbirliği ile düzenlediği Liseler Arası Müzik Yarışması’na katılan Yenimahalle 75. Yıl Lisesi öğrencileri, hazırlıklarına büyük bir heyecanla devam ediyor. Öğrencilerine her konuda

/images/100/0x0/55ea3966f018fbb8f87268c7
destek olduğunu söyleyen Okul Müdürü Ramazan Toptaş,"Köklü kuruluşların bu tür etkinliklerle gençlere yönelik organizasyonlar gerçekleştirmesini çok isteriz" dedi.

Öğrencilerin yarışmayı kazanmak için çok istekli olduğunu ifade eden Toptaş, şunları söyledi:

"İmkanlarımız dahilinde gençlerimizi hayata hazırlıyoruz. Okulumuzdan mezun olup konservatuara giden bir çok öğrencimiz var. Okulumuzdaki imkanlarımızla öğrencilerimize şans vererek müziğe eğilimli olanların yeteneklerini ortaya çıkarıyoruz. Öğrencilerimize uygun çalışma ortamı ve enstürmanlar veriyoruz. Öğrencilerimize elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz. Okul bünyesindeki müzik odasında piyanodan bateriye kadar bir çok enstürman var. Öğrencilerin bizden isteyip de elde edemediği bir şey yok. 75. Yıl Lisesi, diğer liselere göre müzikal anlamda en iyilerden biridir. Bu anlamda iddiamız büyük."

İDDİAMIZIN SONUCUNU ALACAĞIZ Müzik öğretmeni Emine Yıldırım ise "Gazetedeki ilanı gördükten sonra bu yarışmada yer almamız gerektiğini düşündük. Müzikal anlamda öğrencilerime güveniyorum. İddialıyız ve iddiamızın sonucunu da alacağız" dedi. Bu tür büyük organizasyonlarda bulunmanın öğrenciler için büyük bir şans olduğunu da söyleyen Yıldırım, yarışma hazırlıklarının heyecanla devam ettiğini ifade etti.

Grup adına konuşan gitarist Tolga Açıkgöz de arkadaşları ile birlikte müzik öğretmeni Emine Yıldırım gözetiminde haftada altı saat çalıştıklarını ifade etti. Açıkgöz, grubun çok iyi bir durumda olduğunu belirterek çalışmalara hız vereceklerini söyledi.

OKUL KARTI

Açılış tarihi: 16 Eylül 1998

Öğrenci mevcudu: 703

Öğretmen Sayısı: 60

Derslik Sayısı:
28

Sosyal Tesisleri:
Kapalı spor salonu, kütüphane, yemekhane, müzik odası, resim atölyesi, fen laboratuarları, tenis kortu

Adres: Eskişehir Yolu

Konutkent Girişi Çayyolu

Telefon: (0312) 240 00 60

e-Posta: ramazan_toptas@hotmail.com

GRUP KARTI

Anja Zelin Çıkar (Solist): 17 yaşında. Öğrenciliğin yanında şan eğitimi alıyor ve viyolonsel çalıyor. Küçük yaşlardan beri şarkı söylüyor. En büyük hayali, Viyolonsel virtiözü olmak.

Kaan Bingöl (Klavye): 15 yaşında. Piyano ve klavye çalıyor. En büyük hayali, oyunculuk eğitimi almak ve ünlü bir piyanist olmak.

Sarpcan Sevil (Elektro gitar):
17 yaşında. Gitar çalıyor. En büyük hayali, ODTÜ Makine Mühendisliğinden mezun olmak.

Mehmet Can Serdar (Elektro gitar): 16 yaşında. Elektro gitar çalıyor. En büyük hayali, hukuk eğitimi almak ve siyasete atılmak.

Berk Batur (Bateri): 16 yaşında. Bateri ve davul çalıyor. En büyük hayali, ünlü bir müzik grubunda davul çalmak.

Tuğçe Göktepe (Bas gitar): 17 yaşında. Bas gitar çalıyor. En büyük hayali, işletme okumak ve hayatına müzikle devam edebilmek.

Nihan Göktaş (Vokal): 17 yaşında. Vokal yapıyor. En büyük hayali, müzikle bir yerlere gelebilmek ve siyaset bilimi okumak.

Mert Eser Erdoğan (Elektro gitar): 16 yaşında. Solo elektro gitar çalıyor. En büyük hayali ekonomi eğitimi almanın yanı sıra müzikle ilgilenmek.

Tolga Açıkgöz (Elektro gitar): 17 yaşında. Elektro gitar çalıyor. En büyük hayali biyomedikal okumak.

Farklı yorumla geliyorlar

YILDIRIM
Beyazıt Anadolu Lisesi müzik grubu Alkadraz alternatif müzik yapıp hafızalardan silinmek yerine kaliteli müzik yapıp hafızalarda yer etmek istediklerini söylediler.
/images/100/0x0/55ea3966f018fbb8f87268c9


İlerde hangi işi yaparlarsa yapsınlar müziğin hayatlarının hep bir köşesinde olacağını söyleyen grup üyeleri yarışmada çok iddialı olduklarını belirttiler.

Öğrencilerin yarışmaya katılmaya kendilerinin karar verdiklerini söyleyen müdür Mehmet Öztürk "Okulumuzda her sene geleneksel olarak bahar şenliği düzenleriz. Şenlik öncesi müzik yarışması yaparız ve ilk üçe giren gruplar bahar şenliğinde yer alır. Burada hem eğitim hem öğretim veriyoruz. Bunun için öğrencileri elimizden geldiği kadar sosyal aktivitelere dahil etmeye çalışıyoruz" dedi.

BÖLGEDEKİ EN BAŞARILI OKULUZ

Okulun konumu nedeniyle kendilerine önyargıyla bakıldığını söyleyen Öztürk "Biz bu imajı silmek için elimizden geleni fazlasıyla yapıyoruz. Öğrencilerimize her alanda destek oluyoruz. Spor müsabakaları, müzik yarışmaları, çeşitli sosyal aktiviteler düzenliyoruz. Bu sayede öğrencilerimiz hem derslerinde çok başarılılar hem de sosyal olarak gelişiyorlar" dedi.

Özün YENİAY

OKUL KARTI

Açılış Tarihi: 1989

Öğrenci Sayısı:
600

Öğretmen Sayısı:
44

Derslik Sayısı:

20

Sosyal Tesisleri:
Kütüphane, spor salonu, yemekhane, konferans salonu, açık futbol sahası, laboratuvar

İletişim:
www.ybal.k12.tr

GRUP KARTI

Fatih ÇALIŞ: 16 yaşında. Bir yıldır davul çalıyor. ODTÜ Mimarlık bölümünde okumak istiyor.

Fuat SARAL:
16 yaşında. Grupta vokallik yapıyor. ODTÜ Makina Mühendisliği okumak istiyor.

Mehmet Oğuz Girgin:
16 yaşında. Bas gitar çalıyor. Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Bölümü’nde okumak istiyor.

Çetin BAYKARA:
16 yaşında. 2.5 yıldır elektro gitar çalıyor. ODTÜ ya da İTÜ’de Uçak MÜhendisliği okumak istiyor.

Ata DÖNMEZ:
16 yaşında. 2 senedir elektro gitar çalıyor. Üniversitede yazılım mühendisliği bölümünde okumak istiyor.

Sansür: Çoğu bizi dinlemiştir

ANKARA
Hürriyet’in Çankaya Belediyesi işbirliğiyle düzenlediği Liselerarası Müzik Yarışması’na Doktor Binnaz Ege- Doktor Rıdvan Ege Anadolu Lisesi’nden katılan Grup Sansür, "Yarışmaya katılan grupların bir çoğu bizi zaten dinlemişlerdir. Çeşitli festivallerde çaldık. Uzun süredir de beraber çalıyoruz. Yarışmanın en büyük favorisiyiz" diyerek
/images/100/0x0/55ea3966f018fbb8f87268cb
rakiplerine gözdağı verdi.

Grup Sansür üyeleri 2005 yılından beri beraber çalıyorlar. Başkent’te 18 yaş altı izleyicinin girebildiği hemen her mekanda ve festivalde çalan Sansür üyeleri en büyük avantajlarını "Bizim diğer gruplardan en büyük farkımız çoklarının aksine zaten olan bir gruptuk. Yani bu yarışma için kurulmadık. Kendimize güveniyoruz, çünkü neler yapabileceğimizi biliyoruz" cümleleriyle dile getirdiler.

Okul Müdürü Necati Yankın müzik yarışmasına iki grupla katılmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, "Her öğrencinin dersler dışında sosyal aktivitelerde bulunması gerektiğine inanıyorum.

HÜRRİYET’E TEŞEKKÜR

Müzik yarışmasına da iki ayrı grupla katılmak bizi sevindiriyor" dedi. Öğrencilere elinden gelen desteği verdiğini söyleyen Yankın sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çocukların sosyal aktivitelerle özgüven kazanması çok önemli. Kendilerini müzikle ya da başka bir sanat dalıyla ifade etmeleri bizleri eğitimci olarak sevindiriyor. Onların çalışabilmeleri için gerekli imkanı sağlamaya çalıştık. Kazanıp kazanmamaları her en kadar çok önemli olmasa da çocukların iddialı olması hoşumuza gidiyor."

Yarışmaya iki ayrı grupla katılan Doktor Binnaz Ege- Doktor Rıdvan Ege Anadolu Lisesi’nin müzik öğretmeni Yıldız Haspolat öğrencilerine güvendiğini belirterek düşüncelerini şöyle dile getirdi:

"Günümüzde medya genellikle şiddeti vurgularken Hürriyet’in böyle bir faaliyette bulunması çok güzel. Çocuklar yarışmaya çok sıkı hazırlandılar ve çok yetenekliler. Öğle araları ve okul çıkışlarında çok sıkı çalıştılar. Onlara güveniyorum."

OKUL KARTI

Açılış Tarihi: 1996

Öğrenci Sayısı: 720

Öğretmen Sayısı: 50

Derslik Sayısı: 24

Sosyal Tesisleri: Kapalı spor salonu, resim ve müzik atölyeleri, tiyatro odası, laboratuarlar

İletişim: Oğuzlar mah. Osmanlı cad. 33. sokak Balgat/ÇANKAYA breanadolu@gmail.com

GRUP KARTI

Umut SUBAŞI (Gitar-vokal): 17 yaşında. Müzik tutkusu çocukluktan beri var. 3 yıldır hem söz yazıyor, hem beste yapıyor. Hayatının her anında müzik olacağını söylüyor.

Ozan BOZKURT (Bateri): 17 yaşında. 2 senedir bateri çalıyor. Ayrıca 6 yıldır da gitar çalıyor. Grubun bateristi zayıf olduğu için grubun bateristliği üstleniyor.

Çağlar İSPİRLİĞİ (Bas): 17 yaşında. 6 senedir klavye çalıyor. 4 seneden bu yana da bas gitar çalıyor. Üniversitede bilgisayar mühendisliği okumak istiyor

Turan Oğuzhan (Elektro-gitar): 17 yaşında. Sekiz yıldır elektro gitar çalıyor. Aynı zamanda mandolin de çalıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!