Başkent’i sallayacaklar

Güncelleme Tarihi:

Başkent’i sallayacaklar
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2008 00:00

’Sarmaşık’ dört elle sarılıyor

Geçici bir binada tüm kısıtlı imkanlara rağmen yarışmaya hazırlanan Profesör Doktor Mehmet Kaplan Sosyal Bilimler Lisesi Sarmaşık grubu üyeleri iddialı olduklarını ancak asıl hedefin eğlenmek olduğunu
/images/100/0x0/55ea2f8ff018fbb8f87046b6
söyledi.

ANKARA
Hürriyet’in Çankaya Belediyesi’nin desteğiyle düzenlediği Liseler Arası Müzik yarışmasına katılacak olan Profesör Doktor Mehmet Kaplan Sosyal Bilimler Lisesi müdür yardımcısı Seher Başaran okul binasının yetersiz olduğunu belirterek, "Yeni binamız Ümitköy’de inşaat halinde. 2008-2009 eğitim öğretim yılına orada başlamak istiyoruz. Yeni binada her türlü sosyal etkinlik için uygun alan mevcut" dedi.

Tüm Türkiye’de 14 adet sosyal bilimler lisesi olduğunu belirten müzik öğretmeni Pınar Eylem Toprak, "Hepsi ne istediklerini biliyor. Onlara güveniyorum" dedi. Okulda farklı türlerde müzikleri destekleyen gruplar kurmaya çalıştıklarını vurgulayan Toprak sözlerine şöyle devam etti:

"Rock müzik grubu, koro, Türk halk müziği grubu, şiir ve müzik dinletileri gibi etkinlikleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. İnşallah bu sene şenliklere ve festivallere de katılacağız."

ŞANSIMIZ YÜKSEK Müzik odaları olmadığı için okulda çalışma fırsatı bulamadıklarını belirten grup üyeleri "Haftada iki saat düzenli çalışıyoruz. Yarışma yaklaştıkça bu süreyi arttırmayı planlıyoruz" dedi. Grup üyeleri sözlerine şöyle devam etti:

"Çalışırken çok eğleniyoruz. Eminiz yarışma sırasında da böyle eğleneceğiz. Biz eğlenirsek izleyenleri de aynı şekilde coşturur ve eğlendiririz. Sahne şovu üzerinede farklı fikirlerimiz var. Bu nedenle yarışmada şansımızın çok yüksek olduğuna inanıyoruz."

Grup üyesi Vakur Kuzu, "Müzik türleri arasında ayırım yapmıyoruz. Tek hedefimiz iyi müzik. Kaliteli olan her türlü müziği destekliyor takip ediyoruz" dedi. Miray YILMAZ

OKUL KARTI

Açılış tarihi: Eylül 2004

Öğrenci mevcudu:
202

Öğretmen sayısı:
26

Derslik sayısı:
11

Sosyal tesisleri:
Bilgisayar laboratuvarı, kütüphane

Adres:
Beştepe 1. cadde Söğütözü Yenimahalle

Telefon:
(312) 220 08 95

E-posta:
962236@meb.gov.tr

GRUP KARTI

Vakur KUZU (Batari, elektro gitar): Grubun bataristi. 17 yaşında elektro gitar çalmaya ise 2.5 yıl önce başlamış. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni hedefliyor.

Tuğçe Derin EREL (Vokal): 17 yaşında ve sıkılmadığı tek şey müzik. Üniversitede hukuk okumayı hedefliyor.

Burak Can KAPTAN (Gitar): 17 yaşında. 4.5 yıldır gitar çalıyor. Liseyi bitince hukuk fakültesine girmek istiyor.

Erkin GÖÇMEN (Bas gitar): 17 yaşında ve 2.5 senedir bas gitar çalıyor. Grup arkadaşı Vakur’un teşvikiyle bas gitara başlayan Erkin daha önce klasik gitar çalıyordu. Müziğe eğlence amaçlı yaklaştığını, ilerde müzikten para kazanmayı düşünmediğini söyledi. Boğaziçi Üniversitesi’nde Uluslararası ilişkiler okumak istiyor.

Ebru Gizem AYTEN (Elektro gitar): 17 yaşında ve 2.5 senedir elektro gitar çalıyor. Hayali liseden sonra arkeoloji okumak.

Bizim kendimize güvenimiz tam

TED
Polatlı Koleji müzik grubu Gabinat’ın üyeleri yarışmadaki iddialarını, "Kendimize güvenimiz tam" sözleriyle anlatıyorlar. Okulun müdürü Aynur İmre, önemli olanın öğrencilerinin mutluluğu olduğunu belirterek, "Sonuç mühim değil" diyor.
/images/100/0x0/55ea2f8ff018fbb8f87046b8


Müzik öğretmenleri Sema Eren öğrencilerinin boş zamanlarında sıkı bir şekilde çalıştıklarını ifade ediyor. Grubun gitaristlerinden Murat Akıncı "Metal, rock karışımı müzik yapıyoruz. Sesleneceğimiz kitle bunları dinliyor, kendimize güvenimiz tam, iddaalıyız" dedi.

Solist İrem Öcalan ise bir bütün olmak için yarışmaya katıldıklarını ve sosyal aktivitelerin çok önemli olduğunu vurgulayarak çok önemli bir deneyim yaşama fırsatı yakalayacaklarını söyledi.

GELECEĞE ZEMİN OLUŞTURACAK Gabinat’ın üyelerinden Hazal Sare, "Profesyonel olarak keman çalıyorum böyle bir etkinlik benim için büyük bir fırsat, kendimi büyük bir topluluğa karşı kanıtlamak çok güzel olacak" diye konuştu.

Yarışmaya katılma amaçlarının öğrencilerin sosyal bir etkinlikte bulunmasını sağlamak ve onları bu şekilde motive etmek olduğunu söyleyen okul müdürü Aynur İmre "Yarışmanın sonucu ne olursa olsun önemli olan öğrencilerimizin mutlu olmasıdır" diyor.

Ayrıca "Öğrenciler bu şekilde arasında grup aidatı oluştu. Bizim için önemli olan müzikle uğraşan çocukların kendi yaş grupları içinde yerlerini görmesi ve geleceğe dair zemin oluşturmasıdır." Fevziye ÇEVİK

OKUL KARTI

Açılış Tarihi:1998

Öğrenci Mevcudu: 206

Derslik sayısı: 24

Sosyal Tesisler: Spor salonu, bale salonu, müzik odası, ve fen labaratuvarları

Öğretmen Mevcudu: 36

Tel: 623 52 75

Adres: Şehitlik mah.

Üçpınar cad. No: 43 Polatlı

GRUP KARTI

MURAT AKICI (gitar): 16 yaşında, iki yıldır müzikle ilgileniyor, müzisyenliğe devam edip konservatuar eğitimi almak istiyor.

YALIN DENİZ ÖZCAN (bateri): 16 yaşında. Müziğe ilgisi iki yılı aşkın süredir devam ediyor. Makine mühendisi olmak istiyor.

İREM ÖCALAN: (Solist) 16 yaşında, beş yıldır müzikle uğraşıyor, ilerde hukuk okumak istiyor.

HAZAL SARE AYERDEM: (keman) 18 yaşında hobi olarak beş yıldır müzikle ilgileniyor

YİĞİT MURATKAN: (gitar) 16 yaşında, beş yıldır müzikle ilgileniyor. Konservatuar eğitimi alarak müziğe devam etmeyi düşünüyor.

SUAT YILMAZ: (gitar) 16 yaşında, iki yılı aşkın bir süre müzikle uğraşıyor. Bilgisayar mühandisi olmak istiyor.

CAN TOPRAK: (gitar) 16 yaşında, üç yıldır hobi olark müzikle ilgileniyor. Eczacılık okumak isityor.

YASİN SÜREKOĞLU: (klavye) 15 yaşında, dört yıldır müzikle uğraşıyor. Tıp fakültesinde okumak istiyor.

Hayellerimiz büyük

İNÖNÜ
Lisesi müzik grubu, müzik kalitelerinin çok iyi ve hayellerinin büyük olduğunu anlattı.

Grubun vokalisti Damla Ergen, "Müziğimiz anlatılmaz dinlenir, çok çalışıyoruz ve kendimize güvenimiz tam" dedi.
/images/100/0x0/55ea2f8ff018fbb8f87046ba


Günümüzdeki akımdan etkilenerek rock ve metal ağırlıklı müzik yaptıklarını söyleyen gitarist Uğur Bal, kendi bestelerinin çok iyi olduğunu ve solo seslere çok güvendiklerini ifade etti.

MÜZİĞİMİZ KONUŞACAK Grupta klavyede yer alan Ali Gür ise "Yarışmada müziğimiz konuşacak, derece alacağız" dedi. Yarışmanın kendilerini kanıtlamak için büyük fırsat olduğuna dikkat çeken grup üyeleri müziğin kendilerini ifade etmenin en iyi olduğunu vurguladılar.

Bu tür faaliyetlerin öğrencilerin sosyal gelişiminde çok önemli olduğuna değinen müzik öğretmeni Naile Başaran da şunları dile getirdi:

"Öğrencilerim çok yetenekli ve büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Sosyal etkinlikler kendilerine olan güveninin gelişmesi açısından büyük önem taşıyor. Öğrencilerimi sonuna kadar destekliyorum." Fevziye ÇEVİK

OKUL KARTI

OKUL KARTI

Açılış Tarihi:1972

Öğrenci Mevcudu: 1500

Derslik sayısı: 24

Sosyal Tesisler: Spor salonu, çok amaçlı konferans salonu.

Öğretmen Mevcudu: 85

Tel: 316 14 02

Adres: Seyfi Demirsoy Mah. Erdağ sok. No:14 Altındağ

GRUP KARTI

ALİ GÜR (klavye): 17 yaşında, dört yıldır müzikle uğraşıyor. Müziğe ederek konservatuar eğitimi almak istiyor.

GİZEM YAVUL (back vokal): 17 yaşında, yedi senedir müzikle ilgileniyor. İlerde psikolog olmak istiyor.

DUYGU YAZGAN (vokal): 17 yaşında, iki senedir müziğe ilgi duyuyor. Psikoloji eğitimi almak istiyor.

DOĞUKAN ŞARKLIOĞLU(basgitar): 17 yaşında iki senedir müzikle uğraşıyor. İlerde işletme okumak istiyor.

MİNE YAZIK(vokal): 16 yaşında, beş yıldır müziğe ilgi duyuyor. İlerde psikolog olmak istiyor.

DAMLA ERGEN(Vokal): 16 yaşında, iki yıldır müzikle ilgileniyor. Müzik öğretmeni olmak istiyor.

EGEMEN IŞIK(bateri): 18 yaşında yedi yaşından itibaren müzikle uğraşıyor. Müzisyen olmak istiyor.

MURAT ÖZCAN(elektro gitar): 17 yaşında, dört yıldır müzikle ilgileniyor. İlerde müziğe devam etmek istiyor.

UĞUR BAL (solo gitar, vokal): 17 yaşında, altı senedir müziğe ilgi duyuyor. İlerde ses mühendisi olmak istiyor.

Müdürden gruba tam destek

Gazi Çiftliği Lisesi’nin müzik grubu, yarışmada birinci gelmek için geceli gündüzlü çalıştıklarını söyledi. Tüm hocalarının ve ailelerinin de desteğini aldıklarını söyleyen üyeler, tek amaçlarının yarışmayı kazanmak olduğunu söyledi.
/images/100/0x0/55ea2f8ff018fbb8f87046bc


GAZİ
Çiftliği Lisesi Müzik Grubu yarışmada iddialı olduklarını belirtiyorlar. Okul Müdürü Ahmet Akman da yarışma için öğrencilere destek verdiklerini belirterek, "Arkalarında biz varız. Okul olarak iddialıyız ve bu yarışmada birinci olacağımıza inanıyoruz" diyor.

Bu yarışma için gece gündüz çalıştıklarını anlatan grup üyeleri okul müdürlerinden ve müzik öğretmenlerinden de tam destek aldıklarını aktardı.Grubun bass gitaristi Özgün Şen, Ankara Hürriyet ve Çankaya Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği bu yarışmanın kendileri için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, "yarışma günü yaklaştıkça heyecanımız ve kazanma hırsımız daha da artıyor. Bu yarışma için uzun zamandır derslerimizi de ihmal etmeden okulun ve bizim imkanlarımız elverdiğince çalışıyoruz" dedi.

ARKALARINDA BİZ DE VARIZ

Gazi Çiftliği Lisesi Müdürü Ahmet Akman, okul yönetimi olarak bu yarışma için öğrencilere destek verdiklerini belirterek şunları söyledi:

"Arkalarında biz varız. Okulumuzun daha önceki yıllarda da çok önemli başarıları oldu. Gerek öğretmenlerimiz gerekse biz olsun her zaman bu gençlerin arkasındayız. Okul olarak iddialıyız ve bu yarışmada birinci olacağımıza inanıyoruz."

Yarışma için geceli gündüzlü çalıştıklarını söyleyen grubun bateristi Erdinç Acar da şöyle konuştu:

"Bu yarışmayı gerçekten çok ciddiye alıyoruz. Sahnede elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Ne olursa olsun bu yarışmayı kazanacağız. Müzik öğretmenlerimizin, ailemizin ve okul müdürümüzün ve diğer hocalarımızn arkamızda büyük desteğini hissediyoruz." Cengizhan ÇATAL

OKUL KARTI

Açılış tarihi: 1962

Öğrenci mevcudu: 1200

Öğretmen Sayısı: 65

2007 yılı başarıları: Spor faaliyetlerinde il, ilçe ve ülke bazında çok sayıda ödül, Yenimahalle İlçesi Liseler Arası Müzik Yarışması’nda pop dalında ikincilik ödülü.

Sosyal Tesisleri: Kütüphane, müzik odası, resim atölyesi, konferans salonu, laboratuvar, sanat atölyesi.

Adres: Gazi Mahallesi

Telefon: 2222242

e-Posta: 123073@meb.gov.tr

Derslik Sayısı: 35

GRUP KARTI

Özgün Şen (elektrik bas gitar): 17 yaşında, Dört yıldır bas gitar çalıyor. En büyük hayali Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne girmek.

Volkan Ayman (elektrik gitar): 16 yaşında, üç yıldır elektrik gitar çalıyor. Müziğin kendisi için bir yaşam tarzı olduğunu söylüyor.

Mert Akay (elektrik gitar): 17 yaşında, 3.5 yıldır gitar çalıyor. Müziği hayatı boyunca profesyonel olarak yapmak ve konservatuara girmek istiyor.

Erdinç Acar (baterist): Bir yıldır davul çalıyor. 17 yaşında, Mühendis olmak istiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!