Başkent’i Nevruz coşkusu sardı

Güncelleme Tarihi:

Başkent’i Nevruz coşkusu sardı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2012 00:00

Ankara Nevruz kutlamaları çerçevesinde renkli görüntülere ev sahipliği yaptı. Yurt dışından gelen dansçılar kıyafetleri ve danslarıyla göz doldururken, yakılan Nevruz ateşleri gönülleri ısıttı.

Haberin Devamı

NEVRUZ kutlamaları Başkenti renklendirdi. Kutlamalar çerçevesinde 16 ülkeden gelen 250 dansçı sahne performansları ve birbirinden renkli kıyafetleriyle Başkentlilere unutulmaz anlar yaşattı. Kültür ve Turizm Bakanlığı , Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Keçiören Belediyesi’nin işbirliği ile gerçekleşen kutlamalar Devlet Resim Heykel Müzesi’nde başladı MEB Şura Salonu’nda devam etti.
16 ülkeden geldiler
Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Altay, Başkurdistan, Hakas, Yakut, Tataristan, Tıva Cumhuriyetleri ile Moldova’ya bağlı Gagavuz Yeri Özerk Bölgesi, KKTC ve Çin Halk Cumhuriyeti Uygun Bölgesi’nden gelen dansçılar Başkentte bahar havası estirdi. MEB Şura Salonu’nda düzenlenen kutlamalara Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Ak Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseniov ile milletvekilleri, büyükelçiler ve vatandaşlar katıldı. Dansçılar kendi bölgelerine özgü kıyafetler ve danslar ile salonu dolduran izleyicilerin beğenisini kazanırken, Ankaralılar söylenen şarkılara hep birlikte eşlik etti.

Haberin Devamı

Yorgunluk attılar

DANSÇILAR ve sanatçılar gösterinin bitmesinin ardından kaldıkları Double Tree by Hilton Otele giderek akşam yemeği yedi. TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov TÜRKSOY’un 1993’den beri faaliyetlerini sürdürdüğünü ve bu yıl Türkiye’de 20 ayrı şehirde bu kutlamaları gerçekleştireceklerini belirterek sanatçılara ve katılımcılara teşekkür etti.

Gazi Nevruz heyecanını yaşadı

GAZİ Üniversitesi’nde de Nevruz heyecanı yaşandı. Nevruz ateşi yakılmasıyla başlayan kutlamalar, demir dövme ve yumurta tokuşturma merasimleriyle devam etti. Ankara’da okuyan Uygur öğrencilerden oluşan Ankara Uygur Öğrenci Sanat Grubu, Uygurların geleneksel halk dansı olan “Senem”i oynarken, Uygur şarkılarını da seslendirdi. Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Duman, Nevruz’un önemine değindi. Gazi Üniversitesi Seğmen Halk Oyunları Ekibi, İzmir Halk Oyunları Ekibi, Antep Halk Oyunları Ekibi, Tokat ve Trabzon Halk Oyunları Ekibi de dans gösterisi yaptı. - Esra ÖZKAN

Haberin Devamı

Hacettepe defile düzenlendi

HACETTEPE Üniversitesi’nde, Türkiyat Araştırması Enstitüsü ve Ahmet Yesevi Üniversitesi işbirliğiyle nevruz şöleni düzenlendi.
Üniversitenin kültür merkezindeki kutlamada, Türk cumhuriyetlerinden halk dansları gösterileri sunuldu, şarkılar seslendirildi.
Programın açılışında, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Özbekistan, Türkmenistan ve Türkiye’nin kültürünü yansıtan kıyafetler, küçük bir defileyle sergilendi.

Bahara coşkulu karşılama

ANKARA’nın en köklü eğitim kurumlarından Ankara Atatürk Lisesi, Nevruz Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladı.
Kutlamalara, okul yönetici ve öğretmenleri, Okul Aile Birliği Yönetimi, Atatürk Lisesi Eğitim Vakfı Yöneticileri, öğrenci, veli ve davetliler katıldı. Etkinliklerde şiir dinletisi ve sinevizyon gösterisinin yanı sıra ülkelerinden Nevruz kutlamaları için gelen Dağıstan Halk Dansları Ekibi bir gösteri sundu. Özbekistan ve Kırgızistanlı ses ve saz sanatçıları öğrencilere bir müzik ziyafeti sergiledi. Ankara Büyükşehir Belediyesi mehter takımının verdiği konserle devam edilen etkinliklerde ebru, hat, tezhip, minyatür sanatçılarının gerçekleştirdikleri çalışmalar öğrenciler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Türk Cumhuri-yetlerinin ve topluluklarının tanıtım stantlarıyla ülkelerini tanıttıkları günde Yörük çadırında tüm konuklara, Özbek Pilavı ve Özbek Mantısı ikramı yapıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!