Başkent folklora doydu

Güncelleme Tarihi:

Başkent folklora doydu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2010 00:00

Gürcistan, Ukrayna, Çek Cumhuriyeti, Meksika, Yunanistan ve Sırbistan’dan Ankara’ya gelen folklor ekipleri, alışveriş merkezlerinin yanı sıra, Sincan Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda da gösteri sundu. Hükümlüler cezaevi personeli ve aileleriyle birlikte gösteriyi izledi.

BU yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası MCD Folklor Festivali’nin ilk gösterisi Etimesgut’ta yapıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gösteri Etimesgut Belediyesi’nin evsahipliğinde Optimum Aleşveriş Merkezi’nde gerçekleştirildi.5-11 Temmuz arasında gerçekleştirilen Uluslararası MCD Folklor Festivali’nin Ankara gösterileri Etimesgut’ta start aldı. 6 ülkeden 250 kişilik bir gruptan oluşan folklör ekibi, Ankara’daki ilk gösterisini Etimesgut’ta bulunan bir alışveriş merkezinde gerçekleştirdi. Vatandaşların yoğun ilgi ile izledikleri folklor ekibi büyük beğeni topladı.

6 ülkeden 250 katılımcı

Gürcistan, Ukrayna, Çek Cumhuriyeti, Meksika, Yunanistan ve Sırbistan’dan Türkiye’ye gelen ekip üyeleri kendi ülke ve yörelerine ait folklor gösterilerini sundular. Düzenlenen programın Etimesgut ayağı ise Etimesgut Belediyesi ile Optimum Alışveriş Merkezi ortaklığında gerçekleştirildi. Anakara’daki beş büyük alışveriş merkezinde ve Sincan Cezaevi’nde de gösteriler düzenlenecek.

Hükümlülere moral oldu

SİNCAN Açık Ceza İnfaz Kurumu bahçesindeki gösteriyi de cezaevinde kalan hükümlüler ile kurum çalışanları ve aileleri, beraber izledi. Gösteri öncesi konuşan Ankara 1 No’lu F Tipi Ceza İnfaz Kurumu Müdürü İbrahim Yücesoy, farklı kültürlerden insanları ağırlamaktan duydukları memnuniyeti ifade etti. Yücesoy, “Umarım, kültürlerin bir araya geldiği ülkemizde, size iyi ev sahipliği yapabiliriz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!