Başkent’e ilk modern sanatlar merkezi

Güncelleme Tarihi:

Başkent’e ilk modern sanatlar merkezi
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2010 00:00

Dünyanın bir çok başkentinin en önemli kültürel merkezlerinden olan Moder Sanatlar Merkezi ilk kez Ankara ile buluşuyor. Ankara’nın ilk modern sanatlar merkezi olma özelliğini taşıyan Cer Modern, 1 Nisan’da kapılarını açıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından eski vagon tamirhaneleri ve cer atölyelerinin restorasyonuyla ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) desteğiyle hayata geçen Cer Modern, 1 Nisan’da kapılarını açıyor.
Ankara’nın ilk modern sanatlar merkezi olma özelliğini taşıyan Cer Modern, kent kimliğine ve dokusuna önemli bir katkı sağlayacak.

Mekanın duvarlarını ilk olarak “Sonsuz: Ebru Özdemir Koleksiyonu’ndan Bir Seçki” isimli tablolar süsleyecek. Küratörlüklerini Deniz Ertun ve Döne Otyam’ın yaptığı sergide Erol Akyavaş, Murat Morova, Adnan Çoker, Leyla Gediz, Ergin İnan, Ömer Uluç, Zeki Faik İzer, Ferruh Başağa, Neşe Erdok’un da aralarında bulunduğu 70 sanatçının eserleri yer alacak.

Cer Modern, Başkent’in kültürel bir vitrinin olmasının yanında çok yönlü sanat disiplinlerini bir arada izleyiciyle buluşturarak sanatsal üretimin gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Mekan ulusal ve uluslararası sanat eserlerinin sergilenmesine de imkan sağlayacak. Türkiye’nin 4 bin 500 metrekare, tek parça en büyük sergi salonuna sahip Cer Modern, toplam 11 bin 500 metrekare kapalı alanda süreli sergiler galerisi, fotoğraf galerisi, müze mağazası, konferans salonu, sanatçı rezidansları, kafe ve heykel park alanıyla sanatsal çeşitliliğe ev sahipliği yapacak. Türkiye’de ilk kez bir stüdyo ikamet programı başlatacak Cer Modern’de ana bina içerisindeki beş adet işlik sanatçıların kullanımına açılacak.
Başkent’e ilk modern sanatlar merkezi

Çağdaş müze mimarisi

Ankara Cer Modern Sanatlar Merkezi İcra Kurulu Üyesi Zihni Tümar, böylesine bir kültürel cazibe noktasına Ankara’nın ihtiyacı olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Cer Modern, Ankara’nın ilk modern sanatlar merkezi olma özelliği taşıyor. Bu bakımdan kent için ciddi bir sanatsal proje. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyon çalışmaları yapılan, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) desteğiyle hayata geçirilen mekan 25 yıllık bir süreyle tahsis alındı. Çağdaş müze mimarisine sahip Cer Modern, vagon tamirhaneleri ve cer atölyelerinin tarihi dokusu değiştirilmeden sanatsal bir mekana dönüştürüldü. 2010 yılı programı tam olarak netleşmedi. Ebru Özdemir, Söbütay Özer, Alman Goethe Enstitüsü ve 2010 Türkiye’de Japon Yılı etkinlikleri çerçevesinde Takashi Murakoma Cer Modern’in ilk yılında ağırlayacağı isimlerden sadece birkaçı.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!