Başkent Avrupa sınavında

Güncelleme Tarihi:

Başkent Avrupa sınavında
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2016 15:14

Ankara’nın 3 takımı, turu geçme adına avantaj elde edebilmek için ilk maçlarına çıkacak. Halkbank ve Ziraat Bankası, DenizBank Voleybol Şampiyonlar Ligi’nde 12’li play-off, Türk Telekom Basketbol takımı ise son 16 turunda güçlü takımlar karşısında mücadele verecek.

Haberin Devamı

Başkent’i, voleybol ve basketbolda temsil eden 3 takım, bugün zorlu maçlar oynayacak. Halkbank ve Ziraat Bankası erkek voleybol takımları, Denizbank Avrupa Şampiyonlar Ligi 12’li play-off turunda, Türk Telekom Erkek Basketbol Takımı da FIBA Avrupa Kupası son 16 turunda güçlü takımların karşısına çıkacak. Halkbank ve Türk Telekom ilk maçlarını Ankara’da, Ziraat Bankası ise Polonya’da oynayacak. Erkekler Voleybol Liginin lideri Halkbank, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından düzenlenen DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi’nde 12’li play-off turu ilk maçında bugün İtalya’nın DHL Modena takımını konuk edecek. Başkent Voleybol Salonu’nda saat 17.30’da başlayacak karşılaşmayı, Polonya’dan Piotr Dudek ve Çek Cumhuriyeti’nden Vlastimil Kovar hakem ikilisi yönetecek. Halkbank oyuncusu Emre Batur, savaşarak maçı kazanacaklarını belirterek, “Taraftarımızla birleşirsek onları buradan eli boş göndeririz” ifadesini kullandı. Kevin Le Roux ise maçın zorlu geçeceğini aktararak, kazanacaklarına inandığını söyledi.

Haberin Devamı

15 BİN SEYİRCİ İLE OYNUYOR

Bu sezon Şampiyonlar Ligine özel davetle katılan Ziraat Bankası, 12’li play-off turu ilk maçında Polonya’nın PGE Sckra Belchatow takımına konuk olacak. Polonya’nın Lodz kentinde bugün TSİ 19.00’da başlayacak karşılaşmayı, Romanya Voleybol Federasyonundan Silvian Lungu ve Bulgaristan’dan Aleksandar Vinaliev hakem ikilisi yönetecek. Ziraat Bankası Voleybol Takımı Sportif Direktörü Barış Hamaz, PGE Sckra Belchatow’dan çekinmediklerini belirtti. Hamaz, Şampiyonlar Ligi’nde ilk maçtan itibaren çok güzel işlere imza attıklarını belirtip, “Polonya ekibi, grupta karşılaştığımız takımlardan çok daha iyi seviyede. Polonya ekolünün önemli takımlarından. Bu turda hata yapma şansımız yok. Bu nedenle ilk sayıdan itibaren oyuna çok iyi başlamak zorundayız. Kendi seyircisi önünde 15 bin kişiye oynuyorlar. Bizi hiçbir şey korkutmuyor ve çekinmiyoruz. Sporcularımıza güveniyoruz. Bunu başaracak güçte olduğumuzu düşünüyorum” dedi.

RAKİP RUSYA’DAN BC ENİSEY

FIBA Erkekler Avrupa Kupası’nda son 16 turuna kalan Türk Telekom ise bugün Rusya’nın BC Enisey takımını ağırlayacak. Kupada ikinci tur Q Grubu’nu 5 galibiyet ve bir yenilgiyle lider tamamlayan Başkent ekibi, R Grubu’nu 3 galibiyet ve 3 yenilgiyle ikinci sırada bitiren BC Enisey takımını Ankara’da konuk edecek.
Takımlardan 2 galibiyete ulaşanın tur atlayacağı eşleşmenin ilk ayağı bugün saat 18.45’te Ankara Spor Salonu’nda oynanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!