Başkan'a köçek tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Başkana köçek tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2016 15:06

Ankara’da yaşayan Ali Uğur Özdemir ile Osman Akdere’den oluşan Çankırılı Köçekler Grubu, geçtiğimiz günlerde, “Kastamonu’nun hiçbir yerinde, düğün salonları da dahil köçek oyunu görmek istemiyorum ve yasaklıyorum. Köçek oynatırken görürsek düğün sahibine de köçek oynayana da idari ceza uygulayacağız” açıklamasını yapan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’a tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Devlet Su İşleri’nde (DSİ) makam şöförlüğü yapan 2 çocuk babası Ali Uğur Özdemir “Diğer oyun havaları yasaklatılmıyorken, bize karşı oluşan bu ön yargıyı anlayamıyoruz. Kastamonu’nun bütün sorunları bitti de köçeklik mi kaldı” derken, Tarım Bakanlığı’nda garson olarak çalışan 3 çocuk babası Osman Akdere ise şunları söyledi:
“Bizim dansımızı yasaklamak bir belediye başkanının görevi değil. Oynadığımız köçek oyunu Ankara’nın bir kültürü. Biz yaptığımız işi Ankara ve Ankara halkıyla bütünlemiş bir oyun olarak görüyoruz.”

ÇOCUĞUMUZUN KÖÇEKLİK  YAPMASINI İSTERİZ

Çankırılı Köçekler Grubu, köçekliğin özel ve aile yaşantılarında karşılarına nasıl çıktığıyla ilgili ise şunları söylüyor:
“Ailemiz ilk başlarda ‘Erkek adama etek giymek yakışır mı’ sözleriyle bizlere karşı çıktı. Evlenmek istediğim kızlarla aramızda hiçbir sorun yokken, aileleri köçeklik yaptığımız için uzun süre evlenmemize karşı çıktı.
Utanılacak bir iş yaptığımızı düşünmüyoruz, para kazanmak için sanatımızı sergiliyoruz. Kendi çocuklarımız bizleri ekrandan izlerken büyük mutluluk yaşıyor. Bizler birer baba olarak kendi çocuğumuzun köçeklik yapmasını isteriz. Herkes kendi belirlediği ve sevdiği işi yapmakta özgürdür.”

BAKMADAN GEÇME!