Başkan Yaşar, Şentepe esnafını makamında ağırladı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Yaşar, Şentepe esnafını makamında ağırladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2018 12:13

Başkan Yaşar, Şentepe esnafını makamında ağırladı

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- YENİMAHALLE Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Şentepe esnafını makamında ağırladı.Yaklaşık 50 esnafın bulunduğu ziyarette, döviz kurundaki artış ve esnafın ekonomik durumu konuşuldu.
'İNANIYORUM Kİ BUNU DA ATLATACAĞIZ'
Doların artışı ve alım gücünün düşmesiyle zor durumda oldukları söyleyen esnaflar satışların düştüğünden, maliyetlerin yüksekliğinden şikayet etti. Türkiye’nin güçlü bir devlet olduğunu bu sıkıntıların da aşılacağına inandığını söyleyen Başkan Yaşar,“Esnafın içinde bulunduğu durumu görüyorum. Ama inanıyorum ki bunu da atlatacağız. Bu durumdan kurtulmanın tek yolu üretimdir. Üretmiyoruz. Köylerde yaşayan yok, köyler boşaldı. Önceden köylerde çiftçi ekerdi, biçerdi. Bu desteklenmedi. Türkiye güçlü bir devlet ancak üretmekten çok tüketiyoruz” dedi.
'BUGÜN BİRLEŞME, BÜTÜNLEŞME GÜNÜDÜR'
Yaşar, “Dolar artarsa artsın, benim dolarla ne işim olur demeyin her şeyi dolarla alıyoruz. Olmayan parayı harcadığımız için dışa bağımlı hale geldik. Bunu çözmenin yolu üretmekten geçiyor. Bugün ayrışma günü değildir, bugün birleşme, bütünleşme günüdür. Yerli üreticiyi destekleme, yerli ürün alma vaktidir. Bu sıkıntılarda esnafımızın da ayakta kalması için esnaftan alışveriş yapma günüdür” diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!