Başkan Yaşar, Cem Vakfı'nın aşure etkinliğine katıldı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Yaşar, Cem Vakfının aşure etkinliğine katıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2016 14:49

Başkan Yaşar, Cem Vakfı'nın aşure etkinliğine katıldı

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- CEM Vakfı Ankara Şubesi, Muharrem ayı dolayısıyla Yenimahalle Belediyesi İlkadım Salonu'nda aşure etkinliği düzenledi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Kültür eski Bakanı Namık Kemal Zeybek, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner, Cem Vakfı Ankara Şube Başkanı Faruk Ali Yıldırım, Alevi Vakıflar Federasyonu Başkanı Remzi Akbulut, Alevi dernekleri ve vatandaşların katıldığı etkinlik sonunda konuklara aşure ikram edildi.

HER GÜN AŞURADIR, HER YER KERBELA

Açılış duasıyla başlayan etkinlikte konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Bizler Barış Peygamberinin ümmeti olarak nerede duracağımızı bilmeliyiz. Yezidi'den mi mazlumdan yana mı, Hayır olandan yana mı şerden yana mı, hak 'tan yana mı Batıldan yana mı, Şah Hüseyin mi olacağız Yezit mi olacağız? İşte canlar bütün mesele bu" diye konuştu.

Başkan Yaşar, “Bugün bize düşen Kerbelâ'yı doğru okumak ve doğru anlamaktır. Kerbelâ'yı anlamak, Kerbelâ'dan ayrılık-gayrılık değil; birlik-beraberlik çıkarmaktır. Kerbelâ'dan kin, nefret ve öfke değil; sevgi, muhabbet ve hoşgörü devşirmektir. Kerbelâ'yı anlamak, Hz. Hüseyin gibi davranmaktır; Hüseyin'ce yaşamaktır. Onun zulüm ve haksızlık karşısındaki duruşunu evrenselleştirmektir. Kerbelâ'yı anlamak, yeni Kerbelâlar yaşanmaması için bu acı hadiseden dersler ve ibretler çıkarmaktır. Ehl-i Beyti sevmek imandandır. Her mazlum bir Hüseyin, her zalim bir Yezid'dir. Kerbela zulme başkaldırıdır, aşkın ateşe atılmasıdır. Her gün Aşuradır, her yer Kerbela" dedi.



CHP TBMM Grup Başkanvekili, Ankara Milletvekili Levent Gök de “Dünya tarihinde eşi görülmemiş benzersiz bir olayı, bir yanda acıyı bir yanda teselliyi anan bir anlayışı bugün burada tekrar hatırlıyoruz. Hz. Hüseyin cesareti, adaleti, sevgiyi, barışı temsil eder. Yezid korkaklığı, diktatörlüğü, zalimliği, katliamı temsil eder" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!