Başkan Solmaz: Ankara'da arıcılığı daha yükseklere taşıyacağız

Güncelleme Tarihi:

Başkan Solmaz: Ankarada arıcılığı daha yükseklere taşıyacağız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2017 13:14

Başkan Solmaz: Ankara'da arıcılığı daha yükseklere taşıyacağız

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ANKARA Arı Yetiştiricileri Birliği'nin 5. Olağan Genel Kurulu'nda yeniden başkanlığa seçilen Selçuk Solmaz, Ankara'da arıcılığı daha yükseklere taşıyacaklarını belirterek, "Dünya arıcılarıyla yarışacak hale geleceğiz" dedi.
Ankara Ticaret Odası'nda (ATO) düzenlenen genel kurula çok sayıda kamu kurumu temsilcisi, STK temsilcileri ve şehrin dört bir yanından gelen arı yetiştiricileri katıldı. Genel Kurul'da Selçuk Solmaz yeniden başkanlığa seçildi. Ankara Arıcılar Birliği, 5. Genel Kurul toplantısında sektör öncülerini bir araya getirdi. ATO'da düzenlenen organizasyonda, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ATO Başkanı Gürsel Baran, Gıda Tarım İl Müdürü Bülent Korkmaz, Çamlıdere Kaymakamı Mutlu Köksal ve Kırsal Kalkınma ve Jeotermal Daire Başkanı Özgür Güven katılan isimler arasında yer aldı. Kurul öncesi konuşma yapan Ankara İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Selçuk Solmaz, arıcılık mesleğinin saygınlığı için özveri ile çalıştıklarını vurgulayarak, “ Arıcılık mesleğinin saygınlığına, doğaya ve insana olan inancımıza yakışır şekilde üretken fikirler meydana getirmeye çalışıyoruz. Türkiye öyle bir noktaya gelmiştir ki, Ankara Arıcılar Birliği'nden beklentiler de fazlasıyla artmıştır" dedi. 
DÜNYA ARICILARIYLA YARIŞACAK HALE GELECEĞİZ
Arıcılık mesleğinde, deneyim ve birikime olan inancından bahseden Solmaz, "Hızla değişen Türkiye ve dünya koşullarında, geçmişe takılı kalmak mümkün değildir. Değişime açık olmak ve kendimizi yenilemek şarttır. Ankara Arıcılar Birliği her geçen gün gelişimini sürdürmektedir. Bu anlayışla hedefimiz, arıcılık konusundaki deneyimimizi ve birikimimizi, dünya arıcılarıyla yarışacak hale getirmektir" dedi.
20 kişilik geniş bir yönetim ve denetim kadrosuyla göreve devam edeceklerini belirten Selçuk Solmaz, başkanı olduğu Ankara Arıcılar Birliği'nin, her geçen gün Türkiye'deki siyasi ve bürokratik kurumlar nezdinde tanınırlığı ve güvenilirliği ile daha itibar bir kurum olduğunun da altını çizdi. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!