Başkan Şen: İletişimsizlik aile içi bağları zedeler

Güncelleme Tarihi:

Başkan Şen: İletişimsizlik aile içi bağları zedeler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2017 14:27

Başkan Şen: İletişimsizlik aile içi bağları zedeler

Haberin Devamı

Hasan POLAT/KAHRAMANKAZAN(Ankara), (DHA)- AİLE Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Daire Başkanı Rahime Şen, sorunların çözümünde en büyük anahtarın, karşısındakini dinleme becerisini geliştirmek olduğunu söyledi. Şen, "Karşımızdakini dinleme becerimiz ne kadar iyi ise, anlaşma o kadar kolay olur. İletişimsizlik aile içi bağları zedeler" dedi.
Ankara'nın Kahramankazan İlçesinde, Aile haftası nedeniyle aile içi iletişim semineri verildi. 
Kahramankazan Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminere Aile Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Daire Başkanı Rahime Şen, Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Gevrek, Aile Eğitimi ve Danışmanlık Hizmetleri Daire Başkanı Rahime Şen, Aile Bakanlığı İl Müdürü Bestami Erkoç, Aile Bakanlığı KAhramankazan Sosyal Hizmetler ilçe Müdürü Ahmet Yüksekcan, şehit yakınları, gaziler ile engelli aileleri çocuklarıyla katıldı. Kahramankazan Sosyal Hizmet Müdürlüğü (SHM) aile haftası nedeniyle her gün farklı bir etkinliğe imza atarak özel ailelere gündelik yaşamda sorunlarla baş edebilme yollarını gösterdi. Etkinliğin son günü ise Aile Eğitimi ve Danışmanlık Hizmetleri Daire Başkanı Rahime Şen aile içi eğitim semineri verdi. Güncel sorunlarını çözmede iletişim yollarının nasıl olması gerektiği ve sorunlar karşısında iletişim dilini anlatan Şen, şunları söyledi:
DİNLEME BECERİSİ, ANLAŞMAYI KOLAYLAŞTIRIYOR
"İletişim de en önemli kavram, dinleme beceresi ve empati yeteneği sorunları çözmede en büyük anahtardır. Karşımızdakini dinleme becerimiz ne kadar iyi ise anlaşma o kadar kolay olur. İletişimsizlik aile içi bağları zedeler. Aile içinde iletişimsizlik olmamalı. Can kulağıyla dinlemek, göz teması kurmak çok önemli. Can kulağıyla dinleyip dinlemediğinizi çocuklarınız veya karşınızdakiler onu anlar. İletişimde ben dili de çok önemli. Çocuğunuz yüksek sesle müzik dinliyorsa sen ne biçim müzik dinliyorsun yerine ben rahatsız oluyorum demek daha doğru. Hiç kimse ahlak dersi almak istemez. Bunların hiç biri karşımızdakini olumlu yere çekmez. Öğretmeye çalışmak, nutuk çekmek, ahlak dersi vermek, ahkam kesmek, bunların hiçbiri iletişimde bizi olumlu yöne götürmez bizi. Hangimiz nutuklardan ders aldık. Bir diğer önemli iletişim ise emir yerine rica etmek, daha uygun bir dil."
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!