Başkan AK, Osmanlı’nın Dirilişine Konuk Oldu

Güncelleme Tarihi:

Başkan AK, Osmanlı’nın Dirilişine Konuk Oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2015 11:01

KEÇİÖREN BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA AK, DÜNYA TARİHİNE DAMGASINI VURAN OSMANLI İMPARATORLUĞU’NUN KURULUŞ SÜRECİNİ ANLATAN VE ERTUĞRUL GAZİ’Yİ KONU ALAN TRT DİZİSİ “DİRİLİŞ ERTUĞRUL”UN ÇEKİM PLATOSUNU ZİYARET ETTİ.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, dünya tarihine damgasını vuran Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş sürecini anlatan ve Ertuğrul Gazi’yi konu alan TRT dizisi “Diriliş Ertuğrul”un çekim platosunu ziyaret etti. Başkan Ak, “Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı kutlamalarının yıldönümünde Diriliş’ten kuruluşa, kuruluştan kurtuluşa bir bağ kurmak adına ziyaretimiz başka bir anlam kazanmaktadır” dedi.
Mustafa Ak, 623 yıl hüküm süren Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucusu Osman Bey’in babası Ertuğrul Gazi’yi anlatan TRT’nin reyting rekortmeni dizisi “Diriliş Ertuğrul”un çekimlerinin yapıldığı İstanbul’daki platoya konuk oldu. Dizi Osmanlı İmparatorluğu’na temel teşkil eden Kayı boyunun lideri Ertuğrul Gazi dönemini, dünyaya adaletle hükmedecek bir imparatorluğa uzanacak tarihi sürecin başlangıcını konu alıyor. Çekimlerin yapıldığı platoya giden Başkan Ak, oyuncularla tanışarak sohbet etti. Ertuğrul Gazi’yi canlandıran başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan ve diğer oyuncularla birlikte platoyu gezen Başkan Ak, dizi hakkında oyunculardan ve yapımcı- senarist Mehmet Bozdağ’dan bilgi aldı. Başkan Ak, İslamiyet’in üç kıtaya yayılmasını sağlayan şanlı Osmanlı İmparatorluğunun kuruluş sürecinin böyle bir dizi ile halka anlatılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
DİRİLİŞTEN KURULUŞA BİR BAĞ KURDUK
Asıllarına uygun şekilde yapılan otağ, çadır ve diğer mekanlar ile oyuncuların kostümlerini son derece başarılı bulduğunu ve kuruluş döneminin birebir yansıtıldığını belirten Başkan Ak, “Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıl dönümünde Diriliş’ten kuruluşa, kuruluştan kurtuluşa bir bağ kurmak adına bu ziyaretimiz başka bir anlam kazanmaktadır. Günümüzde yeni nesillerin Osmanlı İmparatorluğu’nu, yani atalarını tanıması son derece önemli. Bu açıdan çok büyük bir açığı gideren güzel bir dizi, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Platoyu gezdim ve çok beğendim. Biz de Osmanlıca kursu başlatarak gençlerimizin edebi eserleri aslından okuyabilmeleri için güzel bir hizmet sunuyoruz. Osmanlıca kurslarına ilgi tahminlerimizin de üzerinde, 700’e yakın öğrenci kayıt yaptırdı. Toplumların hafızası yazılı tarihleriyle, dillerinin korunmasıyla mümkündür. Osmanlıca’ya ara verilen dönemde bizim tarihimizle yazılı bağlarımız istenilen düzeyde olmadı” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!