Başka kimsenin başına gelmesin

Güncelleme Tarihi:

Başka kimsenin başına gelmesin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2022 16:55

Pursaklar’da okuldan eve dönerken 10 köpeğin saldırısına uğrayan 12 yaşındaki Enes Koca, kaldırıldığı hastanede dokuz cerrahi müdahale geçirdi. Hayati tehlikeyi atlatan Enes’in altı-yedi ameliyat daha olması planlanıyor.

Haberin Devamı

Ankara'nın Pursaklar ilçesinde yaşayan ve Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Enes Koca, geçen kasım ayında okul dönüşü, Mimar Sinan Mahallesi Altın Caddesi’nde sokak köpeklerinin saldırısına uğrayarak ağır yaralandı. Ankara Şehir Hastanesi’nde tedavi süreci devam eden, dokuz cerrahi operasyon geçiren Enes’in altı-yedi operasyon daha olması planlanıyor. Yaşadıkları olay dolayısıyla ağır bir süreç içerisinde olduklarını belirten anne Ayşe Koca, “Bizim başımıza geldi başka kimsenin başına gelmesin” diyerek, şunları söyledi:

AĞIR TRAVMA GEÇİRİYORUZ

“Aile olarak oğlumun bulunduğu durumdan dolayı çok ağır bir travma geçiriyoruz. Oğlum da ağır bir travma geçiriyor, psikolojik olarak da çok etkilendi. Bu süreci nasıl atlarız bilmiyoruz. Benim çocuğum hayat dolu, neşe dolu bir çocuktu. Şimdi kimseyle konuşmak istemiyor, uyuyamıyor, köpeklerin kendisini sürüklediğini düşünüyor. Çocuğumun tüm yaşam enerjisi bitti. Yemesi uykusu, her şeyi kesildi. Bu hali bizi mahvetti. Çocuğumun ayağa kalkıp yürüyebilmesi çok sıkıntılı bir süreç. Bizim başımıza geldi başka kimsenin başına gelmesin tek dileğimiz o.

BU SORUNA ÇÖZÜM BULUNMALI

Bazı insanlar hayvanları bir hevesle alıp, sıkıldıktan sonra sokaklara bırakıyorlar. Bu hayvanlar çoğalarak tehlikeli bir durum oluşturuyor. Bu, üç-beş hayvanseverin hayvanları sevip de koruması ile olacak bir şey değil. Biz Ankara'nın göbeğinde Pursaklar'da oturuyoruz. Merkezi bir konumdayız, ücra bir köşede oturmuyoruz. İnsanlar sabahları işe gidemiyor. Enes'e saldırının gerçekleştiği noktada hâlâ aynı köpekler duruyor ve hayvanseverler bu köpeklere herhangi bir işlem yapılmasına karşı çıkıyor. Tabii ki biz de hayvanları seviyoruz. Ama benim çocuğumun bu hali ne olacak? Bu soruna kesin bir çözüm bulunması lazım.” 

Başka kimsenin başına gelmesin


KALICI BİR HASARI OLUŞACAK

Haberin Devamı

Enes’in hayati riski atlattığını, yaklaşık altı-yedi operasyon daha geçireceğini söyleyen Çocuk Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Emrah Şenel, şu bilgileri verdi: “Geldiğinde durumu oldukça ağırdı. Vücudunun neredeyse ısırılmadık yeri kalmamıştı. Isırıkların yanında asıl derin olan, kafa kemiğinin üst kısmındaki saçlı deriyi koparıp götürmüşler. Yine bacağının arka tarafında da iki tane çok derin yaraları vardı. Şu ana kadar dokuz cerrahi müdahale geçirdi. Yaklaşık altı-yedi ameliyat daha olması gerekiyor. Enes, yaşadığı saldırı sonucu ciddi ve derin yaralar aldı. Bacağının alt kısmını köpek ısırınca siniri koparmış, bacağın alt kısmında bir motor kaybı var. Ama muhtemelen kalıcı bir hasarı oluşacak. Yürümesi ile ilgili bir takım cihazlara ihtiyacı olabilir.”

Başka kimsenin başına gelmesin

Vücudunun tamamında ısırık izleri bulunan Koca’ya saldıran köpekler, sol bacağında bulunan bir siniri tamamen koparırken, kafa derisini de yüzdü.

 

BAKMADAN GEÇME!