Başbakan Yıldırım, Katar Genelkurmay Başkanını ile 15 Temmuz'u konuştu

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Yıldırım, Katar Genelkurmay Başkanını ile 15 Temmuzu konuştu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2016 16:48

Başbakan Yıldırım, Katar Genelkurmay Başkanını ile 15 Temmuz'u konuştu

Haberin Devamı

ANKARA (DHA) - BAŞBAKANLIK kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Binali Yıldırım, Katar Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Ganim bin Şahin el Ganim'i kabul etti. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Katar'ın gösterdiği güçlü dayanışma için teşekkürlerimizi dile getiren Başbakan Binali Yıldırım, Katar liderliğinin telefonla ilettiği güçlü mesajların hemen ardından Katar Baba Emir Şeyh Hamad ve Dışişleri Bakanı Şeyh Mohamed'in ülkemizi ziyaret etmelerinin güçlü birer dayanışma göstergesi olduğunu, en üst düzeyli Katarlı askeri yetkili olarak Tümgeneral Ganim'i ağırlamaktan memnuniyet duyduğumuzu ifade etti.
Başbakan Binali Yıldırım, ayrıca, iki ülke arasındaki siyasi ve askeri işbirliğinin önümüzdeki dönemde savunma sanayii dahil olmak üzere, daha da geliştirilmesi yönündeki ortak irade çerçevesinde teknik ve üst düzeyli ziyaretler marifetiyle Katar'la birlikte çalışmaya devam edeceğimizi vurguladı.
Katar Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Ganim, başta Emir Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani ve Şeyh Abdullah bin Nasser bin Khalifa Al Thani'nin selamlarını ileterek, Katar'ın "15 Temmuz menfur darbe girişimini şiddetle kınadığını yineledi. Milletimiz ve güvenlik birimlerimizin gösterdiği cesaret ve fedakarlıktan övgüyle bahsettti. Katar'ın siyasi, askeri ve savunma sanayii başta olmak üzere her alanda Türkiye ile ilişkilerini daha da güçlendirme yönünde kararlı olduğunu" vurguladığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!