“Başarılı olmak boynumuzun borcu”

Güncelleme Tarihi:

“Başarılı olmak boynumuzun borcu”
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2017 01:00

Genç teknik adam, başkanın, kulübe bir çivi bile çakana büyük değer verdiğini söyledi. Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, İlhan Cavcav’sız her yerin boş olduğunu belirtip, “Artık bayrağı devralacak olanlar, kulübü, onun bıraktığı yerden daha yukarıya götürmek zorundalar” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat hafta sonunda hayatını kaybeden duayen başkan İlhan Cavcav’ın, Gençlerbirliği’nin bugünlere gelmesi için büyük emek sarf ettiğini belirtti. Başkent temsilcisinin, Turgut Özal’ın Başbakanlığı döneminde tesis teşviki aldığını hatırlatan genç teknik adam, “İlhan Cavcav, ben doğduğum zaman bu kulübün başına geçmiş. 9 yaşında küçük bir çocukken Gençlerbirliği’nde futbola başladım. Bırakın yeni binayı, eski binanın temelinin atımından bahsediyorum. Turgut Özal’ın döneminde, ilk tesis teşvikinde, o kadar mutlu olmuştu ki bu kulübe bir çivi çakan bile onun için çok değerliydi” diye konuştu.

TÜRK FUTBOLUNUN İHTİYACI VARDI

Cavcav’ın kırmızı-siyahlı kulübe ve Türk futboluna çok hizmetlerinin olduğunun altını çizen Özat, şunları söyledi:
“Hepimizin babası gibiydi. Yaptıklarıyla, Türk futbolunun büyüğü, duayeni hatta daha da ötesinde gelmiş geçmiş 4-5 futbol insanından biriydi. Türkiye’ye futbolda tesisleşme onunla geldi, yönetici profili için en güzel örnekti, babaydı. Herkeste büyük emeği vardı. İlhan Cavcav olmadan her yer bomboş. Beştepe onsuz çok sessiz. Duayen başkanın yokluğunda dik durmalı ve daha fazla mesai yapmalıyız. Bu takımın tüm kademelerinde oynadım, kaptanlığını yaptım. Son teknik direktörü oldum. Gençlerbirliği ve Türk futbolunun ona çok ihtiyacının olduğu bir dönemde aramızdan ayrıldı. Artık bayrağı devralacak insanlar, kulübü, onun bıraktığı yerden daha yukarıya götürmek zorunda. Onun rahat uyuyabilmesi için; kulüpte görev yapanların, profesyonellerin, bayrağı sonradan alanların, bu kulübü onun koyduğu hedeflerin daha üstüne taşımaktan başka bir amacı olamaz, olmamalı. Bu da bizim boynumuzun borcu.”

BAKMADAN GEÇME!