Başarı listesinde Başkent liderliği

Güncelleme Tarihi:

Başarı listesinde Başkent liderliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2022 15:39

Bireysel ve takım istatistiklerinde, Gençlerbirliği ve Keçiörengücü’nde isimler tabloya girdi. Gol krallığı yarışında Eze ve Lima ilk 5 içinde yer ayırken, Ankaragücü kaptanı Erdem, gol pası sıralamasında zirvede yer aldı.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de 2021-2022 sezonu, Perşembe günü oynanacak olan İstanbulspor-Royal Hastanesi Bandırmaspor play-off final maçı ile kapanacak. MKE Ankaragücü ile Bereket Sigorta Ümraniyespor’un ardından, Süper Lig’e yükselecek üçüncü ve son takım da bu karşılaşmanın ardından belirlenecek. Nasadoge Menemenspor, Kocaelispor, Bursaspor ve Balıkesirspor 1. Lig’den düşerken, Sakaryaspor, Pendikspor ve son olarak da play-off finalini kazanan Bodrumspor, gelecek sezon Spor Toto 1. Lig’de mücadele edecek.
36 haftalık zorlu ve yorucu maratonun ardından oluşan takım ve bireysel istatistiklerde, bu kulvarda Başkenti temsil eden 3 takım ve oyuncular, farklı kategorilerde başarı tablosuna girdi.
Ligi şampiyon tamamlayan MKE Ankaragücü, deplasmanda çıktığı 18 maçta, 34 puan toplayıp bu alanda ilk sırada yer aldı. İstanbulspor ve Bereket Sigorta Ümraniyespor ise 30’ar puan alarak, sarı-lacivertlileri izledi.
Başkent ekiplerinden Gençlerbirliği, 18 maçta, 19 puanla 11, Keçiörengücü ise 18 maçta 14 puanla, bu kategoride 14. sırada kaldı.
İç sahada en başarılı performans gösteren takım ise 18 maçta 40 puana ulaşı, ligi ikinci basamakta bitiren Bereket Sigorta Ümraniyespor oldu. Büyükşehir Belediye Erzurumspor 37, MKE Ankaragücü ise 36 puanı hanesine yazdı.
Eryaman Stadı’nda oynadığı 18 maçta 29 puan alan Gençlerbirliği 15. sırada, rakiplerini ağırladığı Aktepe Stadı’nda 34 puan alan Keçiörengücü ise bu alanda 5. basamakta kendine yer buldu.

EZE’NİN İSMİ BİRDEN FAZLA YERDE GEÇİYOR

Süper Lig’e yükselen MKE Ankaragücü’nün geniş oyuncu transferi listesinde adı geçen Keçiörengücü’nün forveti Emeka Eze, bir çok istatistik verisine girmeyi başardı. Ligde, Nasadoge Menemensporlu Ahmet Sagat, 17 golle krallık yarışını zirvede bitirdi. Sezonda 16 gol sevinci yaşayan Eze ise İstanbulspor’lu İbrahim Yılmaz ile birlikte ikinciliği paylaştı. Gençlerbirliği’nde sözlemesi sona eren Brezilyalı oyuncu Sandro Lima ise 13 golle, krallık yarışını 5. sırada tamamladı.
Emeka Eze, görev yaptığı maçlarda attığı şutta, 2.67 oranı ile üçüncü, isabetli şut oranında ise 1.47 ile ikinci sırada yer aldı.
Bursasporlu Joao Pedro, en çok şut çekme, Tuzlasporlu Ezeh ise en isabetli şut çekme oranında ilk sırada ligi bitirdi.
Ankaragücü’nün tecrübeli kaptanı Erdem Özgenç, en fazla fol pası veren oyuncu listesinde zirveye çıktı. Sağ bek olarak görev yapan Erdem, 10 gol pası verirken, Gençlerbirliği’nin sağ kanat oyuncusu Barış Alıcı da 8 gol pası ile bu kategoride 5. sıraya adını yazdırdı.
Ankaragücü’nde fazla forma şansı bulamayan iki isim, Alperen Babacan (91.5) ve Hasan Hüseyin Acar (91.4) pas başarı yüzdesinde, ilk iki sırada yer aldı.
Oyuncu geçme istatistiğinde, Yılport Samsunspor’lu Morke Fofana, 3.42 ortalama tutturup, birinci oldu. Ankaragücü’ne sezon başında kiralık olarak gelen ve attığı gollerin yanı sıra etkili futbolu ile de zaman zaman beğeni toplayan Kwebana Owusu, 3.19 oran yakalayıp, bu alanda ikinci sıraya çıktı. Owusu, disiplinsiz davranışları ve teknik ekiple yaşadığı tartışmaların ardından sezon bitmeden Beştepe’den ayrılırken, yönetim kanadı kendisinin gelecek sezonun kadrosunda düşünülmediği bilgisini paylaştı.

GENÇLER EN FAZLA ŞUT ÇEKEN İKİNCİ TAKIM

Sezonu inişli çıkışlı grafikle tamamlayan ve bitime iki hafta kala deplasmanda Nasadge Memenespor’u 3-1 yenerek lige tutunmasını resmileştiren Gençlerbirliği, en fazla şut çeken takım istatistiğinde ikinci sırayı aldı. Bereket Sigorta Ümraniyespor, bu alanda 11.11 oran ile ilk sıraya çıktı. Kırmızı-siyahlılar 11.08 ortalaması ile sezonu bitirdi. Şimşekler, isabetli şut oranında ise Bereket Sigorta Ümraniyespor ve İstanbulspor’un gerisinde kalıp, sezonu üçüncü noktaladı. Şampiyon MKE Ankaragücü ise bu alanda beşinci basamakta kendine yer buldu.
Başarılı pas/maç sıralamasında MKE Ankaragücü (375) üçüncü olurken, bu alanda ilk iki sırada; Manisa FK (390) ve İstanbulspor (379) yer aldı. Pas başarı yüzdesi oranında ise sarı-lacivertliler, yüzde 83 ortalama ile Manisa FK’nın ardından ikinci sıraya kendini taşıdı.
Ligde maç/korner ortalamasında ilk sıraya Yılport Samsunspor çıktı. Karadeniz ekibini Bursaspor takip ederken, Keçiörengücü bu alanda üçüncü sırayı aldı.
Başkent ekipleri, maç/başarılı pas/oyuncu, hava topu kazanma/oyuncu ve topa sahip olma/takım/maç istatistiklerine girmeyi başaramadı.
MKE Ankaragücü, Teknik Direktör Mustafa Dalcı, Gençlerbirliği ise Metin Diyadin ile başladığı sezonu teknik adam değişikliği yapmadan tamamladı. Keçiörengücü ise sezona İlker Püren ile başlarken, ligi Taner Taşkın ile bitirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!