Bariyer geldi işler bitti

Güncelleme Tarihi:

Bariyer geldi işler bitti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2021 02:52

Ankara Kalesi’ne çıkan Can Sokak’taki esnaf, yol ortasına konulan beton bariyerlere tepkili. Araç duramadığı için mal indiremediklerini ve müşterilerin de artık alışverişe gelmediğini belirten esnaf, “Küçük bariyerler tarihi bir sokağın işini tamamen kesti. Bariyer geldi işler bitti” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) Ankara Kalesi’ne çıkan Can Sokak’ta yol ortasına trafiği ayırmak ve araç park edilmemesi için beton bariyerler koydu. Sokakta çoğunluğu antika işiyle uğraşan esnaf ise beton bariyere tepki gösterdi. Araç duramadığı için mal indiremediklerini ve müşterilerin artık alışverişe gelmediğini belirten esnaf bariyerin kaldırılmasını istedi. Esnaf adına konuşan Şahin Erciyas şunları kaydetti:

Bariyer geldi işler bitti


BİR GECEDE SORULMADAN KONULDU

“Beton bariyerler 15 gün önce bir gecede konuldu. Bir sabah geldiğimizde sokak boyunca yukarıdan aşağıya dizili olduğunu gördük. Bizim hiç görüşümüz alınmadan, sorulmadan konuldu. Buranın zaten en büyük problemi park sıkıntısıydı, bunların konulmasıyla beraber tamamen sıkıntı büyüdü. Eskiden yine araç parkını kendimiz yönlendirebiliyorduk. Mal indirirken bindirirken müşteri gelip giderken çözebiliyorduk. Şimdi artık otoyol gibi transit git-gel oldu. Kimse duramıyor. Buradaki esnaf büyük mağduriyet yaşıyor. Ne eşya indirebiliyoruz ne de yükleyebiliyoruz. Araç şurada 5 dakika dursa trafik felç oluyor.

ARTIK MÜŞTERİLER GELMEZ OLDU

Bizim müşterilerimiz belli yaş üstü insanlar, arabayla dükkânın önüne gelerek alışveriş yapıyorlar. Artık müşteriler gelmez oldu. İşlerimiz zaten kesilmişti bariyer de tuzu biberi oldu. Artık ne gelen var ne giden. 15 gündür insanların siftahı yok. Burada durabilen kimse yok. Akşam mal indirmeye gelelim desek yine aynı, sorun değişmiyor. Çünkü yukarıda insanlar var evlerine arabalarla gelip gidiyorlar. Aydınlatma sıkıntımız da var. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile görüştük ancak çözüm alamadık. Küçük bariyerler tarihi bir sokağın işini tamamen kesti. Bariyer geldi işler bitti. Özellikle akşam saatlerinde bariyerlere sürekli çarpanlar var. Trafik sıkıştığında itfaiyenin, ambulansın geçme şansı da yok.

TURİZM BÖLGESİNE YAKIŞIYOR MU?

Bir de bu bariyerler estetik olarak da tarihi bölgeye uygun değil. Dünyanın hiçbir yerinde böyle kentin tarihi bölgesinde böyle bir manzara yoktur. Burada yaşanan sıkıntıyı çözecek adım bu değil. Bakın aşağıda sokağın girişinde bir süs havuzu vardı. Kaledeki çocuklar gelip yüzüyorlardı o havuzun içinde. Onun içini toprakla doldurdular. Öyle çirkin bir şekilde duruyor. Biz oranın otoparka dönüştürülmesini istiyoruz. İlk 30 dakikası ücretsiz olsun gelen araçların oraya park edilmesi sağlansın bir nebze çözüm sunar. Buraya turizm bölgesi diyoruz, şu manzara yakışıyor mu? Bir an önce bariyerlerin kaldırılmasını bekliyoruz. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş ve belediye yönetimi yaşadığımız bu sıkıntının çözümü için sessiz kalmayacaktır diye düşünüyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!