Banliyö krizi için bölgesel pansuman

Güncelleme Tarihi:

Banliyö krizi için bölgesel pansuman
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2011 00:00

Başkent Ankara’da Banliyö tren seferlerine ara verilmesinin ardından bölgesel trenlerin pik saatlerdeki sefer sayısı arttırıldı, bu trenlerin her banliyö istasyonunda durması sağlandı.

BAŞKENT Ankara’da yapımına 1 Ağustos tarihinde başlanan Başkantray projesinin hayata geçirilmesi amacıyla seferleri durdurulan Banliyö trenlerinin yolcularına TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’dan “pansuman” niteliğinde bir önlem geldi.

Ankara’da, Ankara Gar ile Polatlı arasında sefer yapan bölgesel tren ile Ankara Gar-Kırıkkale arasında sefer yapan bölgesel trenlerin özelikle pik saatlerindeki seferleri arttırılarak bu trenlerin banliyö duraklarında da yolcu indirip bindirmelerine de imkan sağlandı.

Özür diliyoruz

Karaman, “Öyle bir Başkentray projesini hayata geçiriyoruz ki, hizmete girdiğinde mevcut banliyö güzergahındaki Ankaralıların gurur kaynağı olacak. Verdiğimiz sıkıntı için özür diliyor, sabır bekliyoruz” dedi.
Başkentray projesinin birini ayağı olan Sincan-Ankara arasında 125 gün önce başlanan inşaat çalışmaları sonucu hat kapasitesin günlük 264’den 60 adete düşürüldüğünü ifade eden TCDD Genel Müdürü Karaman, şöyle devam etti:

“Başta hızlı tren olmak üzere anahat ve bölgesel ve yük trenlere tahsis edilen 60 adetlik tren kapasitesinin tamamı 05.00 ile 24.00’e kadar 36 adet hızlı tren, 14 adet anahat yolcu ve 10 adet bölgesel yolcu trenlerine tahsis edilmiştir. 24.00-05.00 arası yük trenlerine tahsis edilmiştir. Başkantray projesi kapsamında yapılan çalışmalar nedeniyle alınan tedbirlerden dolayı banliyö trenlerinin çalıştırılması mümkün olamamaktır. Bundan dolayı, Başkent Ankara’da banliyö treni kullananlardan TCDD olarak verdiğimiz bu geçici sıkıntıdan dolayı özür diliyor ve sabır bekliyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!