Balköy ile ekonomik faaliyetler çeşitlenecek

Güncelleme Tarihi:

Balköy ile ekonomik faaliyetler çeşitlenecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2020 00:44

Gölbaşı Kaymakamlığı, Gölbaşı Belediyesi ile Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi iş birliğinde ‘Balköy Projesi’ hayata geçirilecek.

Haberin Devamı

Kırsalda ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi hedeflenen projeyle Gölbaşı’nın Ballıpınar Mahallesi’nde sürdürülebilir ekonomik faaliyetlerin oluşturulması, geliştirilmesi, uzun dönemde mahallenin turizm cazibe merkezi haline getirilmesi amaçlanıyor. İlçenin değerlerini eğitim, kültür, tarım, sanayi başlıklarında topladıklarını belirten Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, “Mahallelerimizi tarayarak Gölbaşı’nın değerlerini ortaya koyduk ve kırsal kalkınma örnek modelimizi oluşturduk” dedi.

BÖLGE GELİŞECEK

Belediye Başkanı Ramazan Şimşek de “Okul binamızın yenilenmesi, sağlık ocağımızın tadilatı, mahalle meydanı, yöresel ürün satış alanı, örnek pansiyonların yapılması ve rekreasyonların alanları ile Ballıkpınar’ın bu proje ile önemli bir çekim ve cazibe merkezi haline geleceğine inanıyorum. Projemiz sayesinde turizm ve tarım potansiyeli artarken kırsal alanda yaşam refahını yükseltmeyi ve bölgedeki gelişmişliği de arttırmayı amaçlayacağız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!