Bal yapan akademi

Güncelleme Tarihi:

Bal yapan akademi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2022 21:59

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), başkentte arıcılığın geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve doğru üretim yapılmasını sağlamak amacıyla başlattığı ücretsiz arıcılık eğitim programını tamamladı.

Haberin Devamı

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Merkez Arıcılar Birliği ile yapılan protokol kapsamında kurulan ‘Arıcılık Akademisi’nin ikinci mezunlarına da temel ve modern arıcılığın püf noktalarını kapsayan teorik eğitim verildi. Bu yıl 23 Mayıs’ta başlayan ve 6 ilçede gerçekleştirilen arıcılık eğitiminin sonuncusu ise 30 Mayıs’ta Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi’nde verildi. Arıcılık Akademisi’nde; bal arılarında davranış, bal arıları kolonilerinde stres faktörleri ve alınacak önlemler, teknik arıcılık için gerekli koşullar, koloni yönetimi, ana arı yetiştirme, bal arısı hastalık ve zararlıları konularında verilen eğitimler katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

Bal yapan akademi


ARILI KOVAN DESTEĞİ

Akyurt Belediyesi ise bu yıl da çiftçilere arılı kovan desteğini sürdürdü. 50 çiftçiye yüzde 100 hibeli 2’şer adet arılı kovan dağıtıldı. Akyurt Belediyesi Lojistik Tesisleri’nde düzenlenen törenle arılarını alan çiftçilere seslenen Belediye Başkanı Hilal Ayık, “Akyurt’umuzun yaylaya benzeyen güzel bir havası ve şehirden uzak bir doğası var. Burada farklı çeşit bitki ve çiçeklerden oldukça güzel bal elde ediliyor. Arıcılığa gönül veren, bu ciddi işi severek yapan arıcılarımıza arıların yanında 10 adet lavanta fidesi ve birer tane arı maskesi de hediye ediyoruz. Bereketli olmasını diliyorum” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!