Bakır Çalgılar Haftası’nda final konseri

Güncelleme Tarihi:

Bakır Çalgılar Haftası’nda final konseri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2017 15:34

Dünya ve Avrupa Bakır Çalgılar Birliği ile Sevda Cenap And Vakfı tarafından gerçekleştirilen Bakır Çalgılar Haftası, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nda düzenlenen konserle sona erdi.

Haberin Devamı

Müzik dersleri, seminerler ve konserin düzenlediği etkinliğe dünyanın dört bir yanından trompet, tronbon ve korno sanatçıları katıldı.
Bakır Çalgılar Birliği Türkiye koordinatörü İlker Deniz Başuğur tarafından düzenlenen etkinliğe Dünya ve Avrupa Bakır Çalgılar Birliği Başkanı Otto Sauter de katıldı. Sauter, Bremen’de 1991 yılından 2000 yılına kadar dünyanın en büyük nefesli çalgılar festivalini organize ettiğini belirtti. Başlangıçta festivalin sadece trompet çalgısı için olduğunu söyleyen Sauter, “Amacım öğrencilerin, normalde hiç tanışma imkanı bulamayacakları müzisyenlerle çalışma ortamı yaratmaktı. Sonunda ünlü olup da orada çalmayan bir üflemeli çalgı ustası kalmamıştı” dedi. Telaviv ve Stockholm’de üflemeli çalgılar eğitimleri verdiğini ifade eden Sauter, Türkiye’deki öğrencilerin çok yetenekli olduğunu aktardı. Etkinlik kapsamında ayrıca Dünya ve Avrupa Bakır Çalgılar Birliği üyesi Türk ve yabancı sekiz eğitmen, 40 öğrenciye eğitim verdi.

BAKMADAN GEÇME!