Bakanlık önünde çevre eylemi

Güncelleme Tarihi:

Bakanlık önünde çevre eylemi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2007 00:00

Köylerine çöp depolama tesisi yapılmasını istemeyen Develi Köyü sakinleri Çevre ve Orman Bakanlığı önünde protesto eylemi yaptı.

MANİSA’nın Saruhanlı İlçesi’ne bağlı Develi köyü sakinleri, köylerine çöp depolama tesisi yapılmak istenmesini protesto etmek amacıyla eylem yaptı. Çevre ve Orman Bakanlığı önünde toplanan gruptaki köylü kadınlar, yanlarında getirdikleri süpürgelerle "daha temiz bir çevre" dileğiyle bakanlık binasının önünü süpürdüler. Daha sonra kırmızı kart çıkaran kadınlar, "Çevre Bakanlığına kırmızı kart gösteriyoruz" dediler.

TÜRKİYE’Yİ KİRLETTİLER

Bergama köylülerinin de sözcüsü olarak bilinen Oktay Konyar, eylemi gerçekleştiren Develi köylüleri adına yaptığı açıklamada, 5 Haziran’ın, Dünya Çevre Günü olarak kutlandığını hatırlatarak, "Biz, çevre ve doğa dostu köylüleriz. Türkiye’de yaylalar, dağlar, denizler ve ovaları kirlettiler. Bize tepki gösteriyorlar. Oysa biz, çocuklarımız için güzel şeyler yaptığımıza inanıyoruz" dedi. Açıklamanın ardından Konyar, beraberindeki bir grup köylüyle birlikte, Bakanlık binasında Müsteşar Yardımcısı Mahir Küçük ve Çevre Yönetimi Genel Müdürü Musa Demirbaş ile görüştü. Konyar, Bakanlık yetkililerinin, söz konusu çöp depolama tesisiyle ilgili yargı kararlarının uygulanacağını belirttiklerini söyledi.

Çevreyi bakanlık kirletiyor

Sözcü Oktay Konyar "Çevreyi, çok uluslu şirketler ile Çevre ve Orman Bakanlığı kirletiyor, ranta teslim ediyor. Bütün pislikler ve ağır metaller, dere yataklarına, göl ve denizlere akıyor. Biz, sisteme, ÇED raporlarına, Çevre ve Orman Bakanlığının anti-demokratik yapısına itiraz ediyoruz. Bakanlık, hep sermayenin yanında yer aldı" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!