Bakanlık iş kazalarını önlemek için işçilere el kitabı dağıttı

Güncelleme Tarihi:

Bakanlık iş kazalarını önlemek için işçilere el kitabı dağıttı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2011 00:00

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ölümlü iş kazalarının üçte birinin yaşandığı inşaatlarda iş sağlığı ve güvenliği için alınması gereken önlemlerle ilgili el kitabı hazırladı. Kitapta, işçilerin hayatlarını kurtaracak bir çok tedbire yer veriliyor.

Haberin Devamı

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ölümlü  iş kazalarının üçte birinin yaşandığı inşaatlarda iş sağlığı ve güvenliği için  alınması gereken önlemlerle ilgili el kitabı hazırladı.
Bakanlık bünyesindeki İş Teftiş  Kurulu Başkanlığı, ölümlü iş kazalarının yüzde 34’ünün yaşadığı yapı iş  yerlerindeki risklerin azaltılması için yürütülen çalışmalar kapmasında bu alanda  görev alan herkes için bir başvuru kaynağı oluşturdu.
“Yapı İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği El Kitabı” ismiyle  yayımlanan kitapla yapı işyerlerinde önleme politikalarının geliştirilmesi, iş  sağlığı ve güvenliği kültürünün oluşturulması, kalıcı ve sistematik iyileşme  sağlanması, ilgili taraflara rehberlik edilmesi, iş sağlığı ve güvenliği yönünden  yeni yaklaşımların etkin kılınması amaçlanıyor.
Önlemler anlatılıyor
Kitap, başta inşaat sektöründeki işçi ve işveren sendikaları olmak üzere  diğer işçi ve işveren örgütlerine gönderildi.
El kitabında düşmeye karşı korunma, hareketli çalışma iskeleleri,  vinçler, güvenlik ağları, iskeleler, asansörler, yükseltilebilir çalışma  platformları, merdivenler, yüksekten düşmeyi engelleyici kişisel koruyucu  donanımlar gibi başlıklar altında iş sağlığı ve güvenliği alanında alınması  gereken önlemlere yer verildi. Buna göre, inşaatlarda çalışanlar için hayat kurtaracak tedbirlerden  bazıları şöyle:
Azami sınırlara uyun
“Zarar görmüş merdivenleri kullanmayın. Ahşap merdivenleri kötü hava koşullarına karşı koruyun. Araç/yaya trafiğinin olduğu yerlerde, merdivenlerin etrafını çevirerek  emniyeti sağlayın. Hareketli çalışma iskelelerini sadece uzman gözetiminde kurun, sökün  veya değiştirin. Hareketli çalışma iskelelerini bina/inşaat bölümlerine geçiş amaçlı  kullanmayın. İskele azami yükleme sınırına uyun. Üzerinde insan varken iskeleyi kesinlikle hareket ettirmeyin. Kullanılacak çelik halatın sağlam ve özürsüz tellerden yapıldığından  emin olun.

Haberin Devamı

TASİŞ’ten otobüs ve motorin satışı

GÜMRÜK Müsteşarlığı Tasfiye İşleri Döner  Sermaye İşletmeleri Genel Müdürlüğü Ankara Tasfiye İşletme Bölge Müdürlüğü Mersin  Tasfiye İşletme Şube Müdürlüğü, 5 milyon 105 bin 204 kilogram motorin ile bir  adet 1991 model Peugeot marka otobüsü satmak üzere ihale açtı. 6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkındaki Kanuna göre  haczedilen motorin ve otobüs açık artıma suretiyle satılacak. Motorinin satışa esas bedeli 10 milyon 720 bin lira, otobüsün muhammen  bedeli ise 7 bin 588  TL.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!