Bakan Soylu’dan metruk mesajı: 'Vurup yıkıyoruz'

Güncelleme Tarihi:

Bakan Soylu’dan metruk mesajı: Vurup yıkıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2022 09:35

Uyuşturucuyla mücadele konusunda metruk binaların bulunduğu yerlerin yarattığı sıkıntıya dikkat çeken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çankaya Çiğdem Mahallesi’nden örnek verdi ve “Vurduk, geçtik, yıktık. Birçoğunu vurup yıkıyoruz. Burada bu kararlılığı ortaya koymazsak, biz bunlarla mücadele edebilme kabiliyetinden geri kalırız” dedi.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Uyuşturucu ile Mücadele Toplantısı’nda Ankara’da bulunan medya temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi. Metruk binaların, bulunduğu sokağı perişan ettiğine dikkat çeken Bakan Soylu Ankara Çankaya’dan bir örnek vererek, “Ankara’da bir muhtarımız, ‘Bizim mahallemizde metruk binalar var. Uyuşturucu yuvası oldu’ dedi. Çankaya’nın Çiğdem Mahallesi. Çok uzun zamandan beri duran binalardı bunlar. Vurduk, geçtik, yıktık. Birçoğunu vurup yıkıyoruz. Burada bu kararlılığı ortaya koymazsak, biz bunlarla mücadele edebilme kabiliyetinden geri kalırız. Kanun var, yetki var ve sonuç ortaya koyabilecek de bir süreç söz konusu” dedi. Öğrencileri korumaya yönelik atılan atımlardan birisinin de ‘Güvenli Okul, Güvenli Gelecek’ projesi olduğunu vurgulayan Soylu özetle şunları kaydetti:

Bakan Soylu’dan metruk mesajı: Vurup yıkıyoruz


VALİ KAYMAKAM NÖBET TUTMALIDIR

Haberin Devamı

“Tespit edilen öncelikli okullara 5 bin 329 polis ve 20 bin özel güvenlik görevlisinden oluşan okul kolluk görevlisi görevlendirmek suretiyle hem okul içinde hem de okul çevrelerinde uyuşturucu satıcılarının sızmasını, gençlerimize yanaşmalarının önüne geçmeye çalışıyoruz. ‘Bir okulun önünde uyuşturucu satılıyor’ denildiğinde kalbimden vurulmuşa dönüyorum. Böyle bir şey olamaz. Biz bunu kabul etmeyiz. Uzun zamandır bu sözü duymuyoruz ve bir daha da duymak istemiyoruz. Eğer böyle bir şey yapılıyorsa bu bizim için büyük bir başarısızlık hikâyesidir. Geldiğimiz nokta itibarıyla söylüyorum. Eğer böyle bir şey yapılıyorsa vali veya kaymakam orada nöbet tutmalıdır. Böyle bir şey yapılıyorsa ilçe emniyet müdürü, ilçe jandarma komutanı orada nöbet tutmalıdır.”

BUNU HASTALIK OLARAK TANIMLADIK

Uyuşturucu ile mücadeleden önce uyuşturucu kullanan gençlerin meydanlarda ‘zombi’ gibi yürüdüklerini ifade eden Bakan Soylu, “Ceset halinde yığılmış bir şekilde belirli bir zaman diliminden sonra ölüyorlardı. Şu anda ne okul çevrelerinde ne meydanlarda ne de başka bir noktada böyle bir görüntü ile karşı karşıya değiliz. Bu Türkiye’nin ortaya koyduğu başarının bir sonucudur” diye konuştu. Uyuşturucu kullanan kişinin toplumdan dışlanmaması gerektiğine de dikkat çeken Soylu, “Onun rehabilitesi dahil olacak. Mantığımız bu. Kaymakamlara, valilere, emniyete verdiğimiz bütün bilgilendirmede biz bunu hastalık olarak tanımladık. Bu bir hastalık. Kanser gibi bir hastalık. Ömür boyu tedavisi olması gereken bir hastalık. Uyuşturucu ile mücadelede bizim temel derdimiz uyuşturucu kullananı yok etmek değil, uyuşturucu kullananı uyuşturucu kullanımından caydırmaya çalışabilmek. Aileleri korumak” dedi.

TÜM TOPLUMU UYARDI: BİR KEREDEN ÇOK ŞEY OLUR

Haberin Devamı

“Bizim şu an en büyük tehlikelerimizden bir tanesi metamfetamin tehlikesidir” diyen Bakan Süleyman Soylu, “Bütün detayları anlatan, mücadelenin nasıl olacağını ortaya koyan kapsamlı bir genelgeyi metamfetaminle ilgili tüm valilerimize, Emniyet Müdürlüğü’müze ve Jandarma Komutanlığı’mıza, mücadeleci birimlerimizin tamamına gönderdik. Tüm topluma çağrım şudur. Lütfen bu meseleyi takip edelim, özellikle metamfetamin konusunda herkesin bir bilgisi olsun. Bu mücadelenin karşısındaki en büyük tehlike ‘benim çocuğum yapmaz’ demektir. Bu meselede tüm gençleri, Avrupalı gençleri bile kendi evladımız olarak görüyoruz. Burada ciddi bir gayret ortaya koyuyoruz, lütfen devletimize güvenelim. Lütfen bu uzmanlığa güvenelim, bu konudaki tüm yayınlara ilgi gösterelim. Sosyal medyada eğlenceli video izlemeye ayırdığımız zamandan 2-3 videoluk zamanı bu konuda hazırladığımız bilgilendirici videolarımıza, yayınlarımıza ayırın. Size pek çok yöntem ile yaklaşırlar; ‘bir kereden bir şey olmaz’ derler, ‘zihin açar’ derler, bazen bir filmde buna ait romantik sahneler görürsünüz. Lütfen aldanmayın, hayat bir film değil. Uyuşturucu konusunda bir kereden çok şey olur, hem de çok şey olur. Zihninizi açmaz kapatır, derdinizi gidermez dert ekler, rahatlatmaz acı verir” uyarıları yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!