Bakan Günay da sudoku tutkunu

Güncelleme Tarihi:

Bakan Günay da sudoku tutkunu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2008 00:00

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Dünya Sudoku Şampiyonasının 2010 yılında Türkiye’de düzenlenmesi için ilgili diğer bakanlıklarla gereken desteği sağlayacaklarını söyledi. Günay, seyahatleri sırasında sudoku çözdüğünü de anlattı.

Günay, 14-17 Nisan tarihleri arasında Hindistan’ın Goa kentinde düzenlenecek 3. Dünya Sudoku Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek Türk Sudoku Takımı oyuncularını Bakanlığın Opera Binası’ndaki makamında kabul etti.

Dünya Şampiyonasına katılacak isimlerin belirlendiği Türkiye’deki şampiyonanın organizasyonunu sağlayan Akıl Oyunları Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çapkulu da oyunun çocuklarda sistemli düşünmeyi, problem çözme yeteneğini geliştirdiğini, ilerleyen yaşlarda Alzehaimer hastalığını önlediğini kaydetti.

Türkiye’de zeka oyunlarını daha fazla tanıtmayı ve geliştirmeyi istediklerini anlatan Çapkulu, son yıllarda yarışmacı seviyesinin yükseldiğini, uluslararası arenada da daha başarılı sonuçlar almaya başladıklarını belirtti. Çapkulu, bu başarının artması için okullarda da bazı etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

ULUSLARARASI ORGANİZASYON

Türkiye’de uluslararası organizasyon düzenlemek istediklerini ifade eden Çapkulu, soru hazırlama kapasitesinin üst düzeyde olduğunu, geçen yıl Bulgaristan’da organizasyonun Türkiye’de düzenlenmesi için teklif aldıklarını belirtti. Çapkulu, maddi konularda ilgili bakanlıklardan destek beklediklerini kaydetti.

Bakan Günay da organizasyonun Türkiye’de düzenlenmesinin zeka oyunlarının yaygınlaşması bakımından olumlu bir etkisi olacağını belirterek, "Dünya Sudoku Şampiyonasının, 2010 yılında Türkiye’de düzenlenmesi için ilgili diğer bakanlıklarla gereken desteği sağlarız. Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığına konuyu taşırız. Özel sektör de destek olur" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!