Bakan Eroğlu, Haymana'da 47 milyonluk 8 tesisin temelini attı

Güncelleme Tarihi:

Bakan Eroğlu, Haymanada 47 milyonluk 8 tesisin temelini attı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2017 17:40

Bakan Eroğlu, Haymana'da 47 milyonluk 8 tesisin temelini attı

Haberin Devamı

Yavuz ÇİFÇİ/HAYMANA(Ankara), (DHA)- ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara'nın Haymana İlçesindeki Köylerin sulama ihtiyaçları için 47 Milyon TL'ye mal olan toplam 8 tesisin törenle temelini attı. Törene, Ak Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, Doğa Korum Genel Müdürü Nurettin Taş, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez de katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Özdemir Turgut, "Haymana'nın Milli Park ilan edilmesi, Kurtuluş Savaşı'ndaki rolü ve önemi anlaşılmıştır. Bu çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir. Orman ve Su İşleri Bakanlığımız, ilçemizle ilgili çalışmalar başlatmış, Sırçasaray, Türkşerefli, Evliyafakı, Yamak, Yaprakbayır ve Yeniköy gölet projeleri hayata geçirilecektir. Bu projeler ile Haymana ovası bereketlenecektir. Haymana tarih, turizm ve tarımla kalkınacaktır" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise konuşmasında, Haymana'nın göle ve suya ihtiyacı olduğunu, temeli atılacak tesislerle bu açığın büyük ölçüde giderileceğini, Sakarya Meydan Muharebesi'nde Haymana'nın rolünün büyüklüğüne işaret etti. Eroğlu, bu nedenle Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün Haymana'da bir ofis açacağını, bunun ilçenin tanıtımı açısından da öneme taşıdığını ifade etti. Dünyanın en çok tesis açan bakanı unvanına sahip olduğunu dile getiren Eroğlu, Haymana'da bulunan Mangal Dağı'nda 4 kilometrelik yol ve ağaçlandırma çalışması yapılacağını söyledi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!